Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2015,
19.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

judo Tina Trstenjak

Petek, 26. 6. 2015, 19.00

8 let

Slovenski judoistični dan v Bakuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Judoista Roki Drakšič in Tina Trstenjak sta poskrbela za drugo in tretjo slovensko kolajno na evropskih igrah v Bakuju.

Tina Trstenjak, tretja s svetovne lestvice, je bila na papirju sicer favoritinja v dvoboju z Nemko Martyno Trajbos, s katero je pred tokratnim obračunom dobila sedem od devetih dvobojev. Dobro formo je varovanka trenerja Marjana Fabjana potrdila tudi na turnirju, kjer je ugnala v polfinalu svetovno podprvakinjo Yarden Gerbi iz Izraela. A tudi Trajbosova, sedma z lestvice, je v petek potrdila pripravljenost in v polfinalu premagala prvo z lestvice Francozinjo Clarisse Agebenenou.

V izenačenem dvoboju tekmici nista hranili moči. Nemka je Trstenjakovi odlično zapirala vhod z bokom v začetek meta, na drugi strani pa svoje priložnosti iskala borbi na tleh. Nekajkrat sta tekmovalki skušala tudi z napadi in protinapadi, ki so se po pravilu končali s surovim merjenjem moči, da bi katera tehtnico prevesila na svojo stran in dobila met.

Izenačen dvoboj je bil odločen dobre pol minute pred koncem, ko je Nemki uspel met za vazari. Tekmovalka celjskega Sankakuja Z'dežele je še enkrat skušala vse za izenačenje, a jo je prehitela ura. Bronasti medalji sta osvojili Izraelka Yarden Gerbi in Francozinja Clarisse Agebenenou.

Odličen začetek Drakšiča kažipot za nadaljevanje

Roki Drakšič je osvojil bronasto medaljo. V borbi za tretje mesto je s končnim prijemom ugnal Rusa Denisa Jarceva in Sloveniji priboril tretjo medaljo na igrah.

Drakšič je dvoboj odlično začel, po desetih sekundah povedel z vazarijem in imel veliko prednost. V drugi minuti borbe pa mu je za trenutek zmanjkalo koncentracije, kar je za met izkoristil Jarcev. Temu so sodniki najprej prisodili ipon.

Po pritožbi in razveljavitvi je Rus prejel najmanjšo oceno yuko in dvoboj se je nadaljeval. Prav na koncu je Dragšiču uspelo zgrabiti tekmeca in tekmo je končal s končnim prijemom.

Ne spreglejte