Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2012,
19.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

olimpijske igre

Petek, 3. 8. 2012, 19.15

6 let, 6 mesecev

Slovenci brez presežnikov, konec plavalnega dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija je imela deveti tekmovalni dan v igri osem predstavnikov. Na triatlonu je Mateja Šimic osvojila 37. mesto. Brent LaRue je obstal v polfinalu na 400 metrov.

Triatlonka Mateja Šimic je v Hyde Parku debitirala s 37. mestom. Po plavanju je vodila domačinka Lucy Hall, Šimičeva pa je iz vode prišla kot 34. in na kolo sedla kot 32. z zaostankom dobre minute. Po polovici kolesarjenja se je prebila na 23. mesto, a je za vodilno skupino zaostajala minuto in pol. Tri kroge pred koncem kolesarjenja (od sedmih) se je zaostanek Šimičeve povečal na dve minuti. Po uri in 26 minutah so dekleta kolo zamenjala za tekaške čevlje. Vodila je Nemka Anja Dittmer, Mateja pa je bila 31., slabi dve minuti za vodilno skupino 22 triatlonk. Fotofiniš je odločil, da gre zlata kolajna Švicarki Nicoli Spiring, ki je za nekaj milimetrov premagala Švedinjo Liso Norden. Šimičeva je v teku izgubila še štiri minute in s skupnim zaostakom petih minut in 47 sekund zasedla 37. mesto.

Strelka Živa Dvoršak z malokalibrsko puško v trojnem položaju osvojila 36. mesto. Zadela je 574 krogov - 196 leže, 189 stoje in 189 kleče. Za finale ji je zmanjkalo devet krogov.

Atletinja Tina Šutej je izpadla v kvalifikacijah skoka s palico (bila je 18.). Preskočila je 425 centrimetrov, nato pa letvico trikrat pa podrla na 440.

V polfinalu teka na 400 metrov z ovirami je obstal Brent LaRue, ki je bil v svoji skupini tretji s časom 49,45. Če bi se želel neposredno uvrstiti v finale, bi moral biti drugi v svoji skupini. Po času sta se med najboljših osem uvrstila še dva, a ker je bila prva skupina neverjetno hitra, ni imel veliko možnosti. Za finale je bilo potrebno teči kar 48,19. Dosegel je 13. čas polfinala.

Slovenski jadralec v razredu laser Karlo Hmeljak je na olimpijskih igrah v Londonu po petih tekmovalnih dnevih ter desetih regatah končal na 31. mestu (253 točk) in se ni uvrstil v regato za medalje najboljše deseterice. Skupno je zabeležil 14. rezultat polfinala.

Jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta v razredu 470 po drugem tekmovalnem dnevu ostali na 13. mestu.

Phelps iz drugega planeta

Američan Michael Phelps je že nekaj dni lastnik novega olimpijskega rekorda po številu medalj na olimpijskih igrah. Z 19. medaljo je prehitel nekdanjo sovjetsko telovadko Lariso Latinino, danes pa je po slavju v štafeti na 4×100 m mešano število medalj povečal na 22. Skupno je današnje odličje njegovo šesto na teh OI, od tega četrto zlato. Na OI je Američan v letih 2004, 2008 in 2012 osvojil 18 zlatih medalj, ob tem pa še po dve srebrni in bronasti. Olimpijske igre v Londonu so, kot pravi sam, njegove zadnje. Latinina je med leti 1956 in 1964 zbrala 18 medalj (devet zlatih, pet srebrnih in štiri bronaste).

Ne spreglejte