Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2024,
7.34

Osveženo pred

2 uri, 53 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre Toni Vodišek

Natisni članek

Sobota, 10. 8. 2024, 7.34

2 uri, 53 minut

Rajko Vodišek po srebrni medalji svojega sina

Rajko Vodišek in njegov sin Toni že pogledujeta v Los Angeles #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Toni Vodišek, Rajko Vodišek | Foto Anže Malovrh/STA

Foto: Anže Malovrh/STA

Slovenska delegacija na olimpijskih igrah v Parizu je danes slavila drugo kolajno. Zanjo je poskrbel kajtar Toni Vodišek. Njegov oče in trener Rajko Vodišek je po srebru v Marseillu dejal, da je ekipa zadovoljna, a hkrati je že nakazal, po kaj bodo šli čez štiri leta v Los Angeles.

"Ni le naporen dan, to je naporen teden, mesec in naporna leta. Misli smo strnili, pritisk je šel stran. Super je, smo veseli, zadovoljni," je po osvojenem srebru dejal starejši Vodišek. "Medalja je naša, v Kopru, v Sloveniji. Hvala, da ste verjeli, hvala, da ste nas podpirali. Mi gremo naprej, manjka nam ena stopnička. Los Angeles vidimo se," je misli usmeril že proti naslednjim igram.

Poudaril je, da čeprav je jadranje posamični šport, tekmovalec v tem ni sam. "Toni ni sam, zraven je velika ekipa, veliko ljudi, pomagačev, fantov je tukaj, imamo francosko ekipo, imamo Avstralce v ekipi, imamo Slovence doma, ki nam pomagajo v različnih situacijah, lahko jih vse naštevamo," so besede letele iz Rajka Vodiška, ki je še poimensko naštel nekaj tistih, ki so pomagali pri uspehu.

Želel je, da se zaveda, kaj pomeni trdo delo

Izpostavil je tudi pozitivno energijo, veseli pa ga, da ga je "učenec" prehitel. "Kot oče in trener si želim, da te sin ali učenec nadgradi. To me je že davno. Izkazalo se je, da je boljši izdelek kot jaz. To je bila tudi prvotna moja želja, da ustvarimo enega odgovornega delovnega fanta, marljivega, ki se zaveda kaj pomeni trdo delo. Tu so sadovi, ki jih pobira," je zaključil Rajko Vodišek.

Toni Vodišek je v današnjem finalu discipline formula kite, ki je bila prvič na sporedu iger, zaostal le za Avstrijcem Valentinom Bontusom. Ta je v finalu osvojil vse tri izpeljane regate in s tem preskočil Slovenca, ki je pred tem bil najboljši v kvalifikacijskih regatah.

S tem je Koprčan osvojil 30. slovensko medaljo na poletnih olimpijskih igrah od osamosvojitve in četrto za jadranje v tem času. Prve tri je pred tem med 2004 in 2016 osvojil Vasilij Žbogar.

Preberite še:

Toni Vodišek Pariz 2024
Sportal Čestitke za Vodiška so deževale z vseh strani, oglasila se je tudi predsednica
Toni Vodišek Pariz 2024
Sportal Olimpijski podprvak Toni Vodišek je izpolnil obljubo
Toni Vodišek Pariz 2024
Sportal Kondicijski trener Tonija Vodiška: Sem kar obležal od stresa, še Toni je shujšal
Toni Vodišek Pariz 2024
Sportal Toni Vodišek osvojil srebrno medaljo na olimpijskih igrah
Ne spreglejte