Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 9. 2013,
13.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rio de Janeiro

Sreda, 11. 9. 2013, 13.59

7 let, 12 mesecev

Prepočasna gradnja objektov v Riu de Janeiru skrbi vodilne v MOK

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V senci volitev novega predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) so vodilni člani obravnavali tudi vprašanja, povezana s pripravami na poletne olimpijske igre leta 2016 v Braziliji.

Člane ožjega vodstva MOK skrbijo zlasti velike zamude pri gradnji objektov. Novoimenovani podpredsednik MOK, Avstralec John Coates, je po imenovanju izrazil veliko zaskrbljenost zaradi prepočasnega napredka v pripravah na veliki športni dogodek. Glavni razlog za zaskrbljenost so zlasti zamude pri gradnji olimpijske infrastrukture v Riu de Janeiru. "Počasnost v napredku pri pripravah za olimpijske igre je dosegla kritično raven. Naša največja skrb je povezana z Riom. Od poletnih iger nas ločita nekaj več kot dve leti, vendar morajo organizatorji v Riu še veliko postoriti. Vsi smo zaskrbljeni. Nismo nehali verjeti v čudež, vendar jim v tem trenutku že obupno primanjkuje uspehov pri nekaterih infrastrukturnih projektih in prizoriščih," je opozoril Coates, sicer predsednik avstralskega olimpijskega komiteja.

Zamude pri gradnji in naraščajoči stroški se le kopičijo, vendar v mednarodni olimpijski družini glede na bližajoče se roke ne morejo prav veliko storiti, da bi preprečili morebitno katastrofo, razen da vedno znova opozarjajo na zamude. "Ne, nikakor, v Braziliji ne morejo izgubiti iger. Imamo povsem zvezane roke, v tem trenutku lahko le delamo z organizacijskim odborom in tamkajšnjimi oblasti pri iskanju pravih rešitev. Denar je v Braziliji, ki je bogata družba s pravim načrtom. Tisto, kar najbolj manjka v tem trenutku, je učinkovita koordinacija med različnimi ravnmi tamkajšnje administracije, ko gre za največje infrastrukturne projekte," je dejal Coates.

Prav nauki, ki so se jih naučili iz lastnih napak z izbiro Brazilije, so tudi vodili člane mednarodne olimpijske organizacije, da so v izboru gostitelja olimpijskih iger leta 2020 dali prednost Tokiu pred Madridom in Istanbulom.

Ne spreglejte