Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
21.11

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bogdan Gabrovec Zoran Janković Andraž Vehovar OKS predsednik

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 21.11

7 let, 11 mesecev

Po nizu simultank se obeta olimpijski fotofiniš

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bogdan Gabrovec, Zoran Janković in Andraž Vehovar pet minut pred dvanajsto iščejo še zadnje glasove v boju za položaj predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije.

Olimpijski komite Slovenije bo na torkovi volilni skupščini dobil novega predsednika. Po 23-letni vladavini Janeza Kocijančiča bo zmagovalec šele drugi predsednik v zgodovini te krovne športne organizacije v državi. S Kocijančičevim umikom se je odprla arena za pravo predvolilno bitko, ki se je z različnimi soočenji resda deloma odvijala tudi pred očmi javnosti, njen glavni del pa v zakulisju. Tam je tercet kandidatov – Bogdan Gabrovec s podporo Judo zveze Slovenije, adut Rokometne zveze Slovenije Zoran Janković in pa kandidat Kajakaške zveze Slovenije Andraž Vehovar ‒ v pravem festivalu lobiranja iskal podporo v volilnem telesu.

Obeta se drugi krog

Kako uspešni so bili dosedanji podpredsednik, ljubljanski župan in nekdanji olimpijski podprvak? Vsaj v javnih nastopih kandidati ne skrivajo zadovoljstva z opravljenim prepričevalnim delom in vztrajajo, da razpolagajo z nemalo "obljubljenimi" glasovi. A ker so volitve tajne, volilno telo pa zelo raznorodno, čvrstih napovedi o zmagovalcu ni mogoče opaziti niti v pogovoru z najboljšimi poznavalci športne politike. Po vsej verjetnosti se obeta drugi krog, po dolgih letih Kocijančičevih simultank pa naj bi zmagovalca naposled odločil fotofiniš.

(Pod)predsedniško prevzemanje

Predvolilno tekmo je najbolj popestrilo dogajanje, povezano s kandidati za podpredsednike, saj je sprva desna roka kandidata Gabrovca Janez Sodržnik sredi kampanje prestopil v Jankovićev tabor, tako da je zdaj na kar dveh kandidatnih listah. Podobno velja za Iztoka Čopa, ki ga je za podpredsednika v svoji ekipi sprva predlagal Gabrovec, nato pa še Janković. Prvi kot tretjega podpredsednika ponuja še Tomaža Barado, Janković pa Andreja Poharja. Vehovar za podpredsednike ponuja Rafka Križmana, Andreja Hauptmana in Marjana Batagelja.

Ne spreglejte