Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 10. 2023,
10.25

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Franjo Bobinac Olimpijski komite Slovenije Janez Kocijančič

Ponedeljek, 9. 10. 2023, 10.25

6 mesecev, 3 tedne

Po Janezu Kocijančiču posthumno poimenovali novo športno nagrado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Janez Kocijančič | Janez Kocijančič  | Foto STA

Janez Kocijančič

Foto: STA

Nagrada, namenjena najboljšemu športniku in športnici evropskih iger, ki potekajo pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev, bo poimenovana po leta 2020 preminulemu Janezu Kocijančiču, slovenskemu politiku in pravniku, prvemu predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), so danes sporočili iz OKS.

Predsednik Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) Spiros Kapralos je na generalni skupščini v Istanbulu napovedal, da bodo nagrado, namenjeno najboljšima športnikoma evropskih iger, poimenovali po Kocijančiču. O prejemniku oziroma prejemnici tega novega priznanja bo odločala komisija športnikov EOC.

Kocijančič je bil dolgoletni športni funkcionar. Od leta 1991 do 2014 je opravljal šest mandatov predsednika slovenskega olimpijskega komiteja. Bil je tudi nekdanji predsednik slovenske in jugoslovanske smučarske zveze, opravljal je tudi funkciji podpredsednika Mednarodne smučarske zveze in podpredsednika ter kasneje predsednika EOC.

Generalne skupščine, ki se je končala v soboto, se je udeležili tudi predsednik OKS Franjo Bobinac skupaj z ekipo.

"Predsednik Janez Kocijančič je bil izjemen človek in velik športni navdušenec, ki je znal s svojim nasmehom in z veseljem do športa, iskrenostjo in iskrivostjo, zlesti pod kožo vsakemu, ki mu je prekrižal pot," je ob tem poudaril Bobinac.

"S svojim znanjem in prijateljskimi vezi, ki jih je gojil skozi svojo celotno kariero kot športni funkcionar, je postavil Slovenijo na športni zemljevid sveta. Njegova dolgoletna prizadevanja so obrodila sadove, ki jih gojimo in razvijamo še danes. Nagrada Janeza Kocijančiča pomeni izjemen poklon mojemu dragemu prijatelju in mentorju. Vsem prejemnikom in prejemnicam nagrade želim, da jih le-ta še naprej navdihuje in motivira na njihovi športni in življenjski poti. Tako kot je Janez navdihoval in navdihuje vse nas še danes," je dejal Bobinac.

Ne spreglejte