SiolNET. Sportal Olimpizem
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Otvoritvena slovesnost OI 2012 'desetkrat' razprodana

3

termometer

 | Foto:
Organizacijski komite olimpijskih iger v Londonu 2012 je sporočil, da je prejel več kot 20 milijonov prošenj za 6,6 milijona vstopnic za ogled tekmovanj.

Več kot polovica 650 športnih dogodkov je razprodanih, za otvoritveno slovesnost pa je bilo desetkrat večje zanimanje kot je število sedežev na olimpijskem štadionu v Londonu. Kar 95 odstotkov prošenj za vstopnice je prišlo iz Velike Britanije. Organizator je še razkril, da so bili razprodani sledeči športi: kolesarstvo, ritmična gimnastika, triatlon, moderni pentatlon ter otvoritvena in zaključna slovesnost. Prodali pa so tudi večino vstopnic za plavanje in tenis. Prošnje za vstopnice je poslalo več kot 1,8 milijona ljudi, ki so za vse športne dogodke OI 2012 zahtevali nič manj kot 20 milijonov kart, čeprav jih je na voljo le 6,6 mio.

Srečneže, ki bodo smeli prisostvovati največjemu športnemu spektaklu na svetu, bo izbral žreb. Tisti, ki ne bodo izbrani, bodo imeli možnost kandidiranja za vstopnice, za katere ni bilo zanimanja, meseca junija in julija. Še ena možnost se jim bo ponudila prihodnje leto, ko bo organizator OI lansiral internetno stran, preko katere bodo lahko svoje vstopnice prodali tisti, ki si bodo premislili in ne bodo več želeli biti priča športnim dogodkom v Londonu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin