SiolNET. Sportal Olimpizem
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ZOI 2026

Organizatorji ZOI leta 2026 so se odrekli bob-stezi v Iglsu

0,03

termometer

Bobsteza Eugenio Monti, Cortina d'Ampezzo | V takšnem stanju je trenutno steza Eugenio Monti. | Foto: Guliverimage
V takšnem stanju je trenutno steza Eugenio Monti. Foto: Guliverimage

Organizatorji zimskih olimpijskih iger leta 2026 v Milanu in Cortini d'Ampezzo ne bodo uporabili bob-steze v Iglsu v Avstriji kot prizorišče za tekmovanja v bobu, sankanju in skeletonu. To je danes izjavil Luigivalerio Sant'Andrea, komisar v italijanski vladi in vodja podjetja Milano Cortina 2020-2026.

Težava naj bi bila povezana s previsokimi stroški. Bob-stezo v Iglsu pri Innsbrucku na avstrijskem Tirolskem bi lahko uporabili za OI, ampak le po obnovi, ki bi lahko znašala tudi 50 milijonov evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot je še poročala agencija APA, načrtujejo, da bi v Cortini d'Ampezzo zgradili novo stezo za bob. Ta naj bi po besedah vladnega komisarja nastala v sklopu novega športnega parka, v katerem naj bi uredili stezo za discipline bob, parabob, sankanje in skeleton. Urnik je natrpan.

Javni razpis za gradnjo bob-steze naj bi oddali še pred poletjem, tako da bi se dela lahko začela najpozneje julija. Medtem se bo čez nekaj tednov začelo rušenje stare, leta 2008 zaprte in zdaj zapuščene bob-proge Eugenio Monti. To progo so uporabljali za tekmovanja v bobu na zimskih OI leta 1956 v Cortini d'Ampezzo.

Italijanska vlada je za zimske igre že dala na voljo 1,4 milijarde evrov, kar naj bi skupno stroške iger povišalo na 2,1 milijarde evrov, pri čemer naj bi sponzorji prispevali vsaj 500 milijonov evrov. V Italiji so že leta 2006 potekale zimske olimpijske igre v Torinu.

Preberite še:

Franjo Bobinac Sportal V komisijah OKS veliko nekdanjih vrhunskih športnikov Vladimir Putin, Thomas Bach Sportal MOK: Sankcije zoper Rusijo in Belorusijo ostajajo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin