Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2015,
8.27

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Baku evropske igre

Petek, 26. 6. 2015, 8.27

5 let

Nova medalja za Slovenijo v Bakuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska judoistka Anamari Katarina Velenšek je na evropskih igrah v Bakuju osvojila bronasto medaljo v kategoriji do 78 kg.

V boju za tretje mesto je Ana Velenšek s končnim prijemom ugnala Britanko Natalie Powell, ki je dvoboj po dobrem prijemu Slovenke predala. Britanka je imela dvoboj praktično že dobljen, saj si nobena od tekmovalk ni uspela priboriti čiste tehnike in v vsem poteku borbe prav tako ni kazalo, da bi katera od tekmic imela prednost na tatamiju.

Slovenka je zaostajala zaradi dveh kazni. V samem izteku borbe pa je Velenškova v parterju pripravila končni položaj, izkoristila edini trenutek v borbi in sodniki niso počakali vseh 20 sekund, saj je Britanka dvoboj takoj predala.

Presenečenje v slovenskem taboru pa je bil nedvomno 21-letni Mihael Žgank v kategoriji do 90 kg. Žgank se je dobro boril tudi v četrtfinalu z Gruzijcem Varlamom Lipartelianijem, ki mu je po dobrih dveh minutah uspel odločilni vazari, a Žgank nikakor ni bil v res podrejenem položaju. Podobno je bilo v repasažu z Nizozemcem Guillaumejem Elmontom, ki je tekmo dobil z juko in vazarijem, a dobil tudi tri opomine.

Za žalostne obraze je v soboto v kategoriji nad 100 kg poskrbel Matjaž Ceraj. S končnim prijemom ga je v prvem krogu predčasno ugnal Azerbajdžanec Ushangi Kokauri. V kategoriji do 90 kilogramov je David Kukovica izgubil z nosilcem dveh olimpijskih medalj Grkom Iliasom Iliadisom, ki mu je 1:17 minute pred koncem uspel še tretji met v dvoboju, drugi za vazari in tekme je bilo predčasno konec. Rusinja Anastazija Dmitrijeva je v kategoriji do 78 kg z iponom predčasno v slačilnico poslala Klaro Apotekar.

S predtekmovanjem so na evropskih igrah v Bakuju opravili plavalci. Nesrečnica slovenskega tabora je Mariborčanka Kaja Balent Marin, ki je na 50 m delfin z 28,21 osvojila 18. mesto, polfinale in svoj osebni rekord pa je zgrešila za vsega stotinko sekunde. Na tekmovanju, ki letos nadomešča mladinsko evropsko prvenstvo, je bila na 50 m delfin Diana Naglič 31., Izabela Milanez pa 43. Blaž Demšar je bil na 400 m mešano 39.

Kot zadnja je v finalu na 100 m prsno zaplavala mladinka Tara Vovk in na bazenu ob Kaspijskem morju osvojila sedmo mesto z dosežkom 1:11,56.

Ne spreglejte