Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
4. 2. 2014,
16.13

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Soči 2014

Torek, 4. 2. 2014, 16.13

2 leti, 3 mesece

Na olimpijskem gradbišču manjka le še Anže Kopitar

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska olimpijska družina v Sočiju se je tri dni pred odprtjem iger občutno povečala in že vsebuje tudi osrednje adute za najvišje uvrstitve.

Medtem ko slovenski športniki drug za drugim poudarjajo, da že komaj čakajo, da zagori ogenj zimskih olimpijskih iger v Sočiju, pa že bežen pogled na tekmovalne in predvsem nastanitvene objekte priča o tem, da bi Rusom še kako prav prišel kakšen dodaten teden priprav. Najdražji kulisi v zgodovini olimpijskih iger namreč manjka še kar nekaj lepotnih popravkov.

Ceste in pločniki v Sočiju oziroma Adlerju ter goratem delu z Rdečo poljan so tako še vedno polni delovnih strojev, številni makadamski dovozi še čakajo na sklepno tlakovanje, podobe mnogo hiš kazijo štrleči kabli … Zdi se, da bodo organizatorji za kopico stvari poskrbeli v zadnjem trenutku, bržčas vsaj tako, da bo zunanji videz dajal dober vtis.

Zadnje odštevanje

"Tudi v olimpijski vasi bi težko govorili o dokončanih delih. A pomembno je, da doslej še nismo naleteli na kakšno večjo težavo, nad katero bi se lahko pritoževali," pravi skorajšnji "staroselec" v Sočiju, Blaž Perko, sicer direktor vrhunskega športa pri Olimpijskem komiteju Slovenije in eden od pomočnikov vodje slovenske reprezentance.

Perko je v torek na letališču pričakal kar dve slovenski odpravi. Najprej je na ruskih tleh pristala jeklena ptica edinega slovenskega letalskega prevoznika, s katero so med drugim pripotovali smučarska šampionka Tina Maze, skakalna druščina na čelu s Petrom Prevcem, smučarke tekačice in glavnina hokejske ekipe s kapetanom in zastavonošo na petkovi slovesnosti ob odprtju Tomažem Razingarjem.

Ko je omenjena druščina že spoznavala svoja začasna bivališča, pa je na prizorišče iger z letalom iz Zagreba prispel še del slovenske smučarske odprave z Ilko Štuhec, Marušo Ferk in Rokom Perkom.

Led bo prebila Cilka Sadar

Medtem ko biatlonci na čelu z Jakovom Fakom in del deskarske ekipe že nekaj dni preizkušajo tekmovališča, pa se bodo v sredo z ruskim snegom in ledom spoznali še preostali. Med njimi kajpak tudi hokejska reprezentanca, s katero bo vadil tudi Jan Muršak, ne pa še tudi Anže Kopitar. Eden od največjih zvezdnikov slovenskega športa se bo namreč preostalim risom pridružil šele po slovesnosti ob odprtju.

Zato pa bo že celo en dan pred odprtjem iger olimpijski led prebila deskarka Cilka Sadar. V disciplini slopestyle jo namreč kvalifikacije čakajo že v četrtek.

Ne spreglejte