Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2019,
17.45

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

OFEM

Sreda, 24. 7. 2019, 17.45

4 leta, 9 mesecev

Na Ofemu rokometaši izpadli iz boja za odličja, judoistka Štermanova sedma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Na olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v azerbajdžanskem Bakuju so nastopili slovenski atleti, plavalci, telovadke, judoisti in rokometaši. Slednji so izgubili tekmo s Francijo in izpadli iz boja za odličja. Najboljšo uvrstitev, 7. mesto, je dosegla judoistka Diana Šterman, v finalu pa je 8. mesto osvojila plavalka Sara Mihalič.

Danes so boje na Ofemu začeli tudi judoisti. Slovenka Diana Šterman je bila 7. v kategoriji do 48 kilogramov in tako dosegla slovensko uvrstitev dneva. Druga dva slovenska predstavnika sta osvojila 9. mesto, Blaž Emeršič v kategoriji do 60 kilogramov, Gašper Kokalj pa v kategoriji do 55 kilogramov.

Mladi slovenski rokometaši so se na zadnji tekmi skupinskega dela pomerili s francoskimi vrstniki in izgubili z 29:30. Po izenačenem prvem polčasu so Slovenci na začetku drugega prevzeli pobudo in vodili tudi s tremi goli razlike. A Francozi so jih nato ujeli. Tik pred koncem tekme je rokometaš nasprotne ekipe zadel sedemmetrovko za zmago. Tako se mladi slovenski reprezentanci ni uspelo uvrstiti v polfinale, preostaja pa jim boj za razvrstitev od 5. do 8. mesta.

Za mlade slovenske plavalce je bil na sporedu prvi finale na Ofemu, v katerem je plavala Sara Mihalič. V disciplini 200 m prsno je osvojila 8. mesto.

Jaka Pušnik je na 200 m hrbtno obstal v polfinalu. V tej disciplini je Črt Perme Modrijančič izpadel že v kvalifikacijah.

V dopoldanskih kvalifikacijah sta nastopili tudi Zala Pogačar in Tia Primc na 100 m delfin, a se nista uvrstili v polfinale. Primčeva je plavala tudi v predtekmovanju na 200 m prosto, a se tako kot Hana Podbregar ni prebila med 16 najboljših.

Med slovenskimi atleti je bil danes najuspešnejši Jan Emberšič, ki se je prebil v četrtkov finale v metu kladiva. Matic Ian Gucek v teku na 400 m z ovirami in Jernej Gumilar na 200 m sta medtem obstala v kvalifikacijah.

V kvalifikacijah mnogoboja so obstale slovenske telovadke Zala Bedenik, Neža Erpič in Hana Golob.

Preberite še:

Filip Dominković
Sportal Slovenci še vedno čakajo na prvo odličje
Ne spreglejte