Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 2. 2014,
18.47

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Soči 2014 slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar Anže Kopitar Anže Kopitar Žiga Jeglič Rusija

Četrtek, 13. 2. 2014, 18.47

2 leti, 2 meseca

Matjaž Kopitar: Tekmeca je treba spoštovati, ne pa se ga bati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski hokejisti na čelu z zvezdnikom Anžetom Kopitarjem so po krstnem nastopu slovenske reprezentance na OI ocenili, da so z gostiteljico Rusijo v Sočiju začeli s prevelikim spoštovanjem.

V drugi in tretji tretjini pa nadaljevali zelo dobro. "Tekmeca je treba spoštovati, ne pa se ga bati," je dejal slovenski selektor Matjaž Kopitar.

"Moramo biti iskreni. Na začetku je bilo kar malo preveč spoštovanja, mogoče celo malo strahu. Proti Rusom smo že igrali prijateljsko tekmo z nekaterimi zvezdniki, vendar ne na olimpijskih igrah in ne s tako močno zasedbo. Tu smo začeli tekmo praktično z 0:2. Mogoče je bilo to celo dobro, saj je vprašanje, kako bi se razvijala igra, če ne bi tako hitro povedli. Oba zadetka smo dobili brez potrebe po napakah, ki jih ti fantje ne delajo. Podoben preskok, kot je bil pred leti, ko smo prvič zaigrali v skupini A, je tokrat, ko smo na OI, kjer so zbrani vsi najboljši igralci," je ocenil Kopitar.

"Kristan je imel ogromno dela in se je na to dobro pripravil" Aleksander Ovečkin, ki je dosegel največ zadetkov v tej sezoni NHL, je vratarja Roberta Kristana premagal že v začetku druge minute, Jevgenij Malkin pa je že v četrti minuti po novem protinapadu povišal na 2:0. "Kristan je imel ogromno dela in se je na to dobro pripravil. Ustavil je veliko priložnosti in je bila njegova zasluga, da je ekipa ostala v igri. Mogoče bi kakšnega od prvih golov celo ubranil drugim igralcem, vendar je potrebno vedeti, kdo vse je danes drsal proti njemu. Fantom danes res ni bilo lahko," je dejal Kopitar.

Po prvem odmoru je slovenska igra stekla in bilo je videti, kot da bi na led pridrsalo povsem drugo moštvo. Z dvema zadetkoma Žige Jegliča v drugi tretjini, ki jo je Slovenija dobila z 2:1, je bil izid znižan na 2:3. Valerij Ničuškin pa je v začetku zadnjega dela dosegel gol, preden je zadel in na led podrl slovenskega vratarja Kristana.

"Igra z igralcem manj je bila ena izmed naših svetlih točk" "Četrti gol je prišel ob nepravem času. Tedaj smo imeli možnost, da bi izenačili. Potem bi bila tudi njihova igra drugačna. Gol je bil regularen, to je treba povedati. Pred tem smo začeli verjeti, da bomo dali še tretji gol. In tako smo bili tudi motivirani na klopi. Ko je priložnost, jo je potrebno izkoristi, nam je ni uspelo. Po strelih in priložnostih je bila vsa statistika na njihovi strani in zato je tudi končni razplet ustrezen razmeram na ledu. Mislim pa, da smo globalno gledano tekmo dobro odigrali. Igra z igralcem manj je bila ena izmed naših svetlih točk. Ruse smo gledali na treningih in smo vedeli, kako in kaj igrajo. Mi pa nismo izkoriščali številčne prednosti, ker imajo tudi oni igralce, ki znajo ubraniti številčno prednost tekmeca," je o plusih in minusih dejal Kopitar.

Ovečkin in Malkin sta dosegla gola na začetku prve četrtine, na drugi strani pa sta člana prvega napada Anže Kopitar iz lige NHL in Jan Muršak iz lige KHL v prvi tretjini dobila vsak po dve minuti kazni. "Prvi napad je bil prvič skupaj in se mora še uigrati. Poleg tega imajo nasprotne ekipe nalogo, da podvajajo igralca na Anžetu. David Rodman in Jan Muršak sta že danes vlekla in igrala, bo pa potrebno še nekaj več. Mi boljših igralcev nimamo, ne bi pa rad kaj mešal in uničil linije Roka Tičarja. Na turnirju v Innsbrucku je ta napad malo preveč zapletal. O tem problemu smo se pogovorili, poleg tega pa so bili ruski tekmeci tako močni, da enostavno pride do potrebe, da se manj 'komplicira'," je pojasnil Kopitar.

Biljaletdinov: Slovenska reprezentanca mi je bila všeč: Zinetula Biljaletdinov, selektor Rusije, je pohvalil slovensko igro. "Po slabši uvodni tretjini so nam v drugi in tretji pripravili kar nekaj težav. Slovenska reprezentanca mi je bila všeč in je igrala na visoki ravni. Anže Kopitar je motor ekipe in vsi vemo, da je izjemen igralec. Tekmeci so nam postavili kar nekaj vprašanj o naši igri. Moramo popraviti naše napake pred naslednjimi tekmami," je dejal Biljaletdinov.

"Dobro smo začeli, nato pa smo naredili nekaj napak in tekma je postala izenačena. Vzdušje v polni dvorani je bilo izjemno in nam je pomagalo, kot smo potrebovali pomoč. Hvala gledalcem. Ko je bilo 2:3, je bilo namreč na naši klopi kar napeto in to nas je zdramilo. Slovenija je ekipa, ki trdo gara in je zelo dobra," pa je menil ruski zvezdnik Pavel Dacjuk.

Ne spreglejte