Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2012,
21.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

olimpijske igre Ivan Trajković Tanja Žakelj

Petek, 10. 8. 2012, 21.07

6 let, 6 mesecev

Konec slovenskih sanj o medalji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predzadnji tekmovalni dan olimpijskih iger je konec slovenskih sanj o medalji. Taekwondojista Ivan Trajković in Nuša Rajher sta končala brez finalnih borb, na gorski tekmi kolesarka Tanja Žakelj 10.

V taekwondoju imata velike načrte Nuša Rajher in Ivan Trajković. Trajkovič je prvi dvoboj izgubil branilcem naslova Južnokorejcem Dongmin Chajem. Prvo rundo je Slovenec dobil s 4:0. Uspel mu je en udarec v glavo, enega pa sodniki niso priznali. Po drugi rundi je bilo 4:1. Z udarcem iz obrata je v zadnji rundi Korejec dobil štiri točke in povedel s 6:4. V zadnjih sekundah je Ivan tvegal, a se mu ni izšlo. Z 9:4 je v četrtfinale napredoval Cha. Slednji v nadaljevanju izgubil proti Turku Bahriju Tanrikuluju, s čimer je Slovenec ostal brez možnosti repasaža. Trajković je zasedel 11. mesto.

Rajherjeva se je v kategoriji nad 67 kilogramov v prvem krogu merila s Kazahstanko Feruzo Jergešovo. To je bil zelo aktiven in napet dvoboj! Po treh rundah je bilo izenačeno na 16:16. Slovenka je nasprotnico v jok pahnila v drugi sekundi podaljška! Nuša se v četrtfinalnem dvoboju meri s tretjo nosilko Rusinjo Anastazijo Barišnikovo. Po prvi rudni vodi Rusinja z 2:0. Tudi po drugi se rezultat ni nagnil na slovensko stran, še več, ruska nasprotnica je prednost še povečala na 3:0. Dvoboj se je dokončno razplamtel v zadnji rudni, ko je začelo ''pokati'' z obeh strani. Rajherjeva je celo povedla z 9:7 in bila le nekaj sekund oddaljena od polfinala. Na koncu je evropska prvakinja Barišnikova vendarle zmagala z 11:9. Rajherjeva, ki je po porazu Rusinje v polfinalu ostala brez repesaža in boja za bronasto odličje, je zasedla končno 9. mesto.

Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je v disciplini 200 metrov v finalu B osvojila drugo mesto, skupno pa je deseta.

Olimpijski nastop sta dočakali gorski kolesarki Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj, visoke cilje je imela predvsem prva. Po sedmih kilometrovih sta bila Slovenki med 10. Po 12 kilometrih je bila Žakljeva 10., Klemenčičeva pa 14. Na 22. kilometru je Tanja še naprej držala 10. mesto, Blaža pa je bila z dodatnima dvema minutama zaostanka 17. Z zaostankom slabih štirih minut za novo olimpijski prvakinjo Fancozinjo Julie Bresset je Žakljeva osvojila odlično 10. mesto. Skoraj 30-kilometrsko progo ob ustju Temze je Klemenčičeva sklenila na 23. mestu. Zaostala je skoraj devet minut.

Ne spreglejte