SiolNET. Sportal Olimpizem
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Kocijančič odhaja kot častni predsednik

2

termometer

Olimpijski komite Slovenije je tik pred volilno skupščino, na kateri bo prišlo do zamenjave za krmilom, Janezu Kocijančiču nadel naziv častnega predsednika.

Po kar 23 letih nepretrganega vodenja krovne športne organizacije se Janez Kocijančič poslavlja kot častni predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije. Ta naziv so mu na 34. redni seji, sicer zadnji v mandatu 2010‒2014, podelili člani skupščine OKS.

"Ko poslušam prijazne besede in ocene ob mojem odhodu, se sprašujem, ali sem to res jaz. Sprašujem se, ali si zaslužim te pohvale. Gotovo si jih ne zaslužim sam. Uspeh slovenskega športa je plod kolektivnega duha. Priznanje meni je priznanje vsem. Delali smo za skupne cilje in za dobrobit športa. Moja iskrena želja je, da s podobno energijo sodelovali tudi z mojim naslednikom," je ob slovesu poudaril prvi in vse do danes edini predsednik olimpijskega komiteja.

Skupščina OKS je sicer na svoji zadnji seji v tem sklicu prisluhnila vsem poročilom odborov in komisij ter razrešila vse organe in tako pripravila temelj za današnjo volilno skupščino, na kateri bo ustoličen novi predsednik. Za ta položaj se potegujejo Bogdan Gabrovec, Zoran Janković in Andraž Vehovar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin