Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 9. 2015,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Iztok Čop OKS

Četrtek, 10. 9. 2015, 17.09

8 let

Iztoka Čopa je motilo marsikaj. To bo poskušal popraviti.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slabo leto pred začetkom olimpijskih iger v Rio de Janeiru je znano, kdo bo vodja slovenske reprezentance. To bo Iztok Čop, ki si podeljeno vlogo šteje v veliko čast in odgovornost.

Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS ZŠZ) je odličen poznavalec olimpijskih iger. ''Po eni strani se bom trudil, da bi med športniki vladala sproščenost, kolikor si jo pač športniki lahko privoščijo, po drugi strani pa bo potrebna maksimalna zbranost. Prizadeval si bom, da bi bili pogoji za slovenske športnike na igrah čim bolj optimalni, da bi lahko pokazali res vse, kar znajo,'' je obljubil 43-letni Iztok Čop. Po izjemnih uspehih, s katerimi si je ''priveslal'' ogromno odličij in status najbolj uspešnega slovenskega športnika v obdobju državne samostojnosti, se je prelevil v vlogo športnega funkcionarja.

Želi biti v službi športnikov

Izkušnje, ki si jih je pridobil kot udeleženec šestih olimpijskih iger, mu bodo v veliko pomoč, da bo znal kot vodja slovenske reprezentance v Rio de Janeiru prisluhniti vsem težavam in jih poskušati rešiti.

''Kot športnika me je na olimpijskih igrah marsikaj zmotilo. To bom poskušal popraviti. Želim biti v službi športnikov, vplivati na dobro vzdušje v reprezentanci, hkrati pa poskrbeti, da bo vladalo medsebojno spoštovanje. Vsak športnik ima svoj urnik, mi pa mu bomo želeli omogočiti, da se počuti kot del ekipe,'' zagotavlja dobitnih štirih olimpijskih medalj. V Sydneyju je pred 15 leti uresničil otroško željo in skupaj z Luko Špikom poskrbel za veličastno zlato medaljo.

V Riu si je postavil izziv, da poveže in združi ekipo, hkrati pa zadrži homogenost. Najbolj se bo trudil, da športniki svoj olimpijski nastop, ki pomeni vrhunec kariere, pričakajo brez motenj.

''Biti moramo dovolj prilagodljivi, od športnikov pa pričakujem korektno vedenje in sodelovanje,'' se že veseli nove vloge, s katero se bo prihodnje leto odpravil v priljubljeno brazilsko velemesto, znano po številnih znamenitostih.

Ne spreglejte