Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 7. 2012,
9.26

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Blaž Kavčič Polona Hercog olimpijske igre

Natisni članek

Nedelja, 29. 7. 2012, 9.26

8 let, 4 mesece

Đoković v treh nizih, Slovenci šele v ponedeljek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Drugi dan je olimpijski turnir motil dež. Andy Murray in Marija Šarapova sta bila zanesljiva, Novak Đoković je napredoval šele po tretjem nizu. Slovenci niso dočakali svojih nastopov.

V deževnem Wimbledonu, kjer poteka teniški olimpijski turnir, je na prvem nedeljskem dvoboju Nemka Julia Görges pod streho centralnega igrišča presenetila drugo nosilko, Poljakinjo Agnieszko Radwansko, in jo izločila s 7:5, 6:7 in 6:4. Drugi dvoboj dneva je dobil domači adut Andy Murray. Švicarja Stanislasa Wawrinko je izločil s 6:3, 6:3. Rusinja Marija Šarapova je s Izraelko Shahar Peer odpravila s 6:2 in 6:0. Za uvrstitev v drugi krog se je moral nekoliko bolj spotiti Srb Novak Đoković, ki je proti Italijanu Fabiu Fogniniju izgubil prvi niz s 6:7, a nato naslednja dva le dobil s 6:2, 6:2.

Iz teniškega sveta prihaja tudi ena od izjav dneva. Marija Šarapova je po gladki zmagi nad Izraelko Shahar Peer (6:2, 6:0) na novinarski konferenci odgovarjala na vprašanja številnih predstavnikov sedme sile. Ko jo je nekdo vprašal o počutju v olimpijski vasi, pa je Rusinja, tretja igralka na svetu, odgovorila. "Moja največja napaka je bila, da sem šla po kavo v tamkajšnji lokal. Nisem prišla niti do kave, komaj sem vzela pomarančni sok, saj so me številni športniki ustavljali in se hoteli slikati z menoj. Očitno sem podcenila svojo popularnost."

Slovenci šele v ponedeljek

Najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič bi se po prvotnem žrebu v prvem krogu pomeril z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem, ki je letos na travi že spravil na kolena Španca Rafaela Nadala. A ker je Nemec zaradi poškodbe stegenjske mišice olimpijski nastop odpovedal, se bo udaril s precej lažje premagljivim Indijcem Vishnujem Vardhanom. Zaradi dežja je bil njun dvoboj ves dan pod vprašanjem. Ko je zvečer dež le ponehal, sta začela z ogrevanjem. Ko so ugotovili, da je igrišče preveč spolzko, so začetek dvoboja spet prestavili. Ker ni bilo prostega kakšno nespolzkega igrišča, bosta morala odigrati v ponedeljek. Seveda, če se vreme popravi.

Tudi Polona Hercog se bo s Španko Mario Jose Martinez Sanchez pomerila šele v ponedeljek. Za nedeljo je bil predviden še nastop naveze Katarina Srebotnik/Andreja Klepač, a so ga že prestavili.

Ne spreglejte