Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
18. 2. 2014,
14.41

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi Soči 2014

Torek, 18. 2. 2014, 14.41

2 leti, 2 meseca

Andrea Massi: Tina ima zdaj popolnoma vse!

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po smukaški zmagi Tine Maze je Andrea Massi podlegel čustvom. Po veleslalomskem zmagoslavju pa so bile njegove misli povsem trezne.

Za Andreo Massija je bila veleslalomska tekma v precejšnji meri dobljena že na jutranji ogrevalni vožnji, ki jo je Tina Maze opravila v spremstvu trenerja Maura Pinija. Švicar mu je namreč le zadovoljno pokimal ter tako namignil, da je Tina pripravljena na vse in zrela za novo veličastno zmago. O tem se je lahko dodatno prepričal še ob spremljanju prvega nastopa, v katerem je Mazejeva prekosila tekmice. "Morda je vodilni položaj za koga breme, za Tino nedvomno ni. Prej nasprotno. Ne prenese, če tekmice popravljajo njen čas. Tudi v drugem nastopu je bila suverena. Takšna je bila že dan pred tekmo. Potrebovala je 24 ur, da je 'prebavila' tisti superveleslalom in izgubljeno kolajno," pravi prvi mož Team to aMaze.

Slalomsko uživanje za sanjsko trilogijo

"Smukaško zmago sem sprejemal in dojemal zelo čustveno. Pri veleslalomski pa se zelo dobro zavedam, kaj ji je uspelo. Po vseh rezultatih, ki jih je v zadnjih letih dosegla, je dvojna zlata zgodba na olimpijskih igrah izjemna nadgradnja. Na olimpijskih igrah je težko osvojiti katerokoli kolajno. Zlato? To je pika na i. Dve zlati? No, to pa je že zelo težko," poudarja Massi, zavedajoč se dejstva, da iger še ni konec. Mazejevo namreč čaka še petkov slalom, pred katerim pa svoji izbranki ne želi nalagati pretiranega bremena. Nemara pa se prav v sproščenosti skriva ključ do še tretjega odličja v Sočiju.

"Če bo v prvih zavojih ujela pravi ritem, je mogoče prav vse. A pustimo zdaj to. Skupaj uživajmo v teh uspehih. V slalomu pa naj uživa tudi na smučeh," je prepričan prvi operativec najboljše individualne smučarske ekipe na svetu, ki je v zadnjih letih podrla kopico mejnikov. Kaj torej še ostane? "Nič! Bodimo realni. Tina ima zdaj popolnoma vse," odgovarja Massi.

Kaj pa Zdravljica?

V sredo se bo še drugič odpravil v osrednji olimpijski park v Sočiju, kjer bo zvečer na sporedu slovesna podelitev kolajn. Če si je morala Mazejeva v smuku najvišjo stopničko deliti s Švicarko Dominique Gisin, pa bo tokrat ob predvajanju slovenske himne povsem sama. Bo melodiji Stanka Premrla z besedami Franceta Prešerna pritegnil tudi Massi?

"Zdravljica? Zdaj bi se že skoraj spodobilo, da jo zapojem. A saj veste, da smo Italijani nekoliko trdih glav. Na srečo bom imel ob sebi prijatelja Damjana Terpina, ki mi bo pomagal," je odvrnil Goričan, ki se je sicer že v otroštvu naučil slovenščine. Kot bi že tedaj slutil, da bo njegova poklicna in zasebna pot tako zelo povezana s sosednjo državo.

Ne spreglejte