Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 2. 2014,
13.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Sobota, 8. 2. 2014, 13.08

8 let, 5 mesecev

A. Kopitar: Glede stav med Kralji o OI nisem želel biti preglasen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Hokejski as Anže Kopitar se bo v ponedeljek ob 12. uri pridružil soigralcem v Sočiju. Sobo bo delil z Žigo Pavlinom. Kot pravi, ob stavah v garderobi Kraljev ni želel biti preglasen.

Kralji so v četrtek proti Columbusu odigrali zadnjo tekmo pred olimpijskim premorom, ki so jo z 2:1 dobili v podaljšku. Kopitar, ki je vpisal 333. podajo in se s tem na lestvici podajalcev v franšizi Los Angelesa na sedmem mestu izenačili z legendarnim Robom Blakom, je bil po tekmi del krajše slovesnosti, na kateri so predstavili vse olimpijce iz njihove ekipe.

"Občutek je bil seveda zelo dober. Mislim, da so bili tudi vsi navijači kar glasni, ko so napovedali moje ime. Tudi sam sem imel zelo dober občutek, da sem lahko na led zadrsal s takšnimi igralci. To so naši super igralci in če pogledaš malce okrog sebe in vidiš države, ki sodelujejo na olimpijskih igrah, je to res nekaj neverjetnega, da je tudi naša država lahko med njimi," je občutke, ko je v Staples Centru zavihrala tudi slovenska zastava, v pogovoru za svojo spletno stran strnil Kopitar.

Njegovo moštvo je po 59. tekmah na sedmem mestu zahodne konference, na tretjem v pacifiški diviziji, kar je bil tudi cilj, a nekoliko skrbi, da so igre Kraljev slabše kot ob polovici sezone.

"Zadnjih 15, 20 tekem nam igra ne steče. Tudi ob dnevih, ko nam je igra stekla, ni bilo pravega rezultata. V prvi polovici sezone smo si sicer nabrali lepo prednost, ki smo jo zdaj, kljub slabemu nizu, uspeli zadržati. Mislim, da je bila za nas zadnja tekma zelo pomembna, saj se zdaj začenja olimpijski premor. Glede na to, da smo osvojili dve točki, je to lepa popotnica za nadaljevanje sezone v ligi NHL," odgovarja najučinkovitejši igralec kalifornijske ekipe, ki je s svojo igro, vpisal je 17 zadetkov in 30 podaj, sicer zadovoljen.

Počitek bo pomemben, v sobi s Pavlinom

Zdaj bo za nekaj časa odmislil klubske obveznosti in se posvetil reprezentanci, ki jo čaka nagrada, ki si jo je izborila lanskega februarja v Vojensu. S preostalimi oklepniki iz najmočnejše hokejske lige bo v Sočiju pristal v ponedeljek ob 12. uri.

"Kdaj bom prvič treniral, ne vem. Kakšen je načrt in kdaj me pričakujejo na ledu, bo verjetno povedal selektor. Mislim pa, da se bo po dolgi letalski vožnji lepo razmigati in čim prej stopiti tudi na led," se enajstica že veseli stika z ruskim ledom.

Bo 12-urna časovna razlika med Los Angelesom in Sočijem velik problem? "Verjetno bo treba veliko počivati. Upam, da ne bo preveč neprespanih noči. Poskusil bom čim več spati, če pa ne bo šlo, bom morda posegel tudi po kakšnem pripomočku, ki mi bo pomagal pri spanju. Vsi vemo, da je počitek za profesionalnega športnika zelo pomemben," pravi 26-letni napadalec, ki si bo sobo delil z Žigo Pavlinom.

Olimpijski tekmovalni led bo prebil 13. februarja, ko mu bo nasproti stal klubski soigralec Slava Vojnov. Se je Rus že pozanimal, od kje preti največja slovenska nevarnost? "Čisto po pravici povedano, o naši tekmi še nisva veliko govorila. Nekajkrat je pogovor nanesel na to temo, a sva se oba bolj smejala, ni bilo še nič resnega. Bomo videli, kako bo, ko se bo enkrat vse skupaj tudi začelo. Mislim, da bo zelo dober občutek igrati proti državi, ki gosti olimpijske igre. Tudi oni bodo zelo nabrušeni za prvo tekmo, tako da bo to nek zelo poseben občutek," je prepričan Kopitar, ki se bo s soigralci srečal tudi na zadnji tekmi skupinskega dela, ko bodo palice prekrižali z Američani.

Kakšen je recept za izjemnega vratarja Jonathana Quicka in Dustina Browna, ki ne skopari z naleti? "Ne vem (smeh). Treba bo igrati čim bolje. Treba bo spremljati, kdaj bo Dustin na ledu, da ne bo kakšnega prevelikega naleta. Za Jonathana pa je težko reči. Je eden najboljših, če ne najboljši vratar na svetu v tem trenutku. Bo težko, a tudi on ni nepremagljiv."

So med Kralji, dva bosta zastopala tudi barve Kanade (Drew Doughty in Jeff Carter), padale kakšne olimpijske stave? "Ne da bi jaz vedel. Sam nisem hotel biti preveč glasen glede kakšnih stav, če so se fantje kaj med sabo dogovorili, pa ne bi vedel."

Ne spreglejte