Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 7. 2021,
9.14

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

judo OI Tokio Tokio 2020

Četrtek, 15. 7. 2021, 9.14

2 leti, 9 mesecev

Tokio 2020

V japonskem hotelu, ki gosti Brazilce, izbruh koronavirusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Hamamatsu Hotel | Hotel v mestu Hamamacu, kjer je izbruhnil koronavirus. | Foto Reuters

Hotel v mestu Hamamacu, kjer je izbruhnil koronavirus.

Foto: Reuters

Vsaj osem članov osebja japonskega hotela, ki gosti brazilsko olimpijsko delegacijo v judu, je bilo pozitivnih na novi koronavirus, so v četrtek potrdili japonski uradniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zdravstveno in športno osebje v mestu Hamamacu, zahodno od Tokia, je dejalo, da so okoli 30 članov osebja testirali pred prihodom brazilske delegacije v soboto. Dodali so, da nihče izmed okuženih posameznikov ni prišel v stik s športniki. Do OI v Tokiu, ki bodo potekale za zaprtimi vrati s strogimi varnostnimi ukrepi, je sicer še osem dni.

"Samo tisti, ki imajo negativen test, delajo," je dejal Jošinobu Savada, tamkajšnji športni uradnik. "Ekipi smo pojasnili, da so v mehurčku samo zdravi delavci. Mislim, da razumejo položaj in naše ukrepe," je še dodal za AFP. V Tokiu, kjer veljajo izredne razmere, se število okužb sicer povečuje. V sredo so v mestu zabeležili 1.149 primerov okužbe, kar je največ po januarju.

Nihče izmed okuženih posameznikov ni prišel v stik s športniki. | Foto: Reuters Nihče izmed okuženih posameznikov ni prišel v stik s športniki. Foto: Reuters

V mestu Munakata, na zahodu Japonske, pa je bil na novi koronavirus pozitiven član osebja ruske ragbijske reprezentance. Ekipa, ki jo sestavlja 16 športnikov in deset članov osebja, je na letališču v Tokiu pristala 10. julija, in od takrat ni bila v stiku z lokalnim prebivalstvom. Drugi člani ekipe so zdaj v samoosamitvi, in če bodo njihovi četrtkovi testi negativni, se bodo v petek lahko vrnili na trening.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je v sredo dejal, da so bili med osem tisoč ljudmi, ki so na Japonsko prispeli med 1. in 13. julijem, samo trije pozitivni. Predsednik Moka Thomas Bach se je sicer zavezal, da igre na Japonsko ne bodo prinesle nobene nevarnosti.

Slavnostna otvoritev iger bo 23. julija.

Ne spreglejte