Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 7. 2021,
11.00

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Gregor Hrovat Tokio 2020 OI Tokio

Sobota, 17. 7. 2021, 11.00

2 leti, 8 mesecev

Tokio 2020

Dončić in druščina prispeli na Japonsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
slovenska košarkarska reprezentanca | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska moška olimpijska košarkarska reprezentanca je v sobotnih popoldanskih urah prispela v japonski Fukui, kjer bo izvedla še zadnji del priprav za zgodovinski nastop na olimpijskih igrah. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v olimpijsko vas v Tokio odpravili v sredo.

slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal "V Tokio z veliki ambicijami, kar ne pomeni, da smo prepotentni"

Ekipa se je na dolgo pot na Japonsko odpravila že v četrtkovih večernih urah. Po prespani noči v Benetkah so v petek zjutraj s prestopom v Amsterdamu odleteli proti Osaki. Reprezentanti so na Japonsko prispeli v soboto nekaj minut čez deveto uro po lokalnem času. Po formalnostih na letališču, vse obveznosti so trajale slabe tri ure, so se nato z avtobusom odpravili v 233 kilometrov oddaljeni pripravljalni tabor v Fukui.

Sama pot je potekala brez zapletov, odlično vzdušje v reprezentanci pa je bilo vidno na vsakem koraku, saj so si košarkarji tudi z dobro voljo krajšali ure preživete na letališčih ter letalu. Prek elektronskega sporočila je reprezentanci dobrodošlico na Japonskem ter veliko športnega uspeha zaželela tudi veleposlanica Republike Slovenije v Tokiu, dr. Ana Polak Petrič.

Fukui bo japonski dom košarkarski reprezentanci vse do srede, nato pa se bodo odpravili v olimpijsko vas. Uvodni treningi bodo namenjeni privajanju na bivanje na Japonskem, izbranci selektorja Aleksandra Sekulića pa se bodo v dvorano prvič podali že v sobotnih večernih urah.

Hrovat: "Upam, da se čim prej navadimo na časovno razliko in začnemo z delom"

slovenska košarkarska reprezentanca, Slovenija : Madžarska, Gregor Hrovat | Foto: FIBA Foto: FIBA Nekaj misli po naporni poti je strnil Gregor Hrovat: "Sigurno je bila pot na Japonsko naporna, saj smo v zraku in na letališčih preživeli kar nekaj ur. Sedaj smo končno prispeli v pripravljalni tabor v Fukui in vemo kaj je tukaj naša naloga. Upam, da se čim prej sestavimo, navadimo na časovno razliko in, da pričnemo z delom. Čas je še za zadnje popravke naše igre v obrambi ter napadu in verjamem, da bomo v Tokio prišli dobro pripravljeni."

Slovenija bo prvi dvoboj na igrah čaka 26. julija, ko ji bo nasproti stala Argentina. Preostala nasprotnika v skupinskem delu tekmovanja sta še gostiteljica Japonska in aktualni svetovni prvaki Španci.

JaVale McGee
Sportal McGee in Johnson nova obraza v reprezentanci ZDA
Luka Dončić
Sportal Velika čast za Dončića: krasil bo naslovnico priljubljene videoigre
Ne spreglejte