Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 7. 2021,
13.55

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Jan Polanc Jan Tratnik Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tokio 2020 Primož Roglič Primož Roglič

Torek, 13. 7. 2021, 13.55

2 leti, 9 mesecev

Dobra novica: posledice padca niso prehude, Roglič potrdil nastop v Tokiu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Primož Roglič | Primož Roglič je potrdil svoj nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer bo nastopil v kronometru in na cestni dirki. | Foto Vid Ponikvar

Primož Roglič je potrdil svoj nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer bo nastopil v kronometru in na cestni dirki.

Foto: Vid Ponikvar

Potem ko je bilo zaradi posledic padca v uvodni in 3. etapi Dirke po Franciji ter posledično odstopa po 8. etapi kar nekaj negotovosti glede nastopa Primoža Rogliča na olimpijskih igrah v Tokiu, po poročanju Dela, zdaj dvomov ni več. Roglič je potrdil svoj nastop, je sporočil slovenski selektor Andrej Hauptman.

Primož Roglič, ki si je nastop na olimpijskih igrah v Tokiu že pred začetkom sezone zadal za enega glavnih ciljev v tem letu, bo nastopil na cestni dirki (234 km, 4.865 višinskih metrov), ki bo na sporedu 24. julija, in na kronometru (44,2 km), ki bo na sporedu štiri dni pozneje, 28. julija.

Roglič je na letošnjem Touru zaradi posledic padca odstopil že po 8. etapi.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Roglič je na letošnjem Touru zaradi posledic padca odstopil že po 8. etapi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Slovenski selektor Andrej Hauptman, ki je trenutno v Franciji, kjer opravlja vlogo športnega direktorja pri ekipi UAE Emirates, ki po zaslugi Tadeja Pogačarja brani rumeno majico vodilnega, je v pogovoru za Delo povedal, da je odločitev o tem, da Roglič nastopi tudi v kronometru, sprejel že spomladi, in da je kljub boljši predstavi Pogačarja na kronometrski etapi na letošnjem (in lanskem) Touru, ne bo spremenil.

V Tokio potuje pet slovenskih kolesarjev

V slovenski reprezentanci bodo na cestni dirki poleg Rogliča še Pogačar, Jan Polanc (UAE Emirates, za oba bo to prvi olimpijski nastop) in Jan Tratnik (Bahrain-Victorious), v ženski konkurenci pa bo nastopila naturalizirana Slovenka Eugenia Bujak (Alé BTC Ljubljana).

Hauptman in Pogačar bosta v deželo vzhajajočega sonca odpotovala neposredno iz Pariza, takoj po koncu Toura.

Slovenski selektor Andrej Hauptman in Tadej Pogačar bosta proti Tokiu odpotovala neposredno iz Pariza, kjer bo 18. julija zadnje dejanje letošnjega Toura. Olimpijska cestna dirka bo na sporedu že šest dni pozneje, 24. julija.   | Foto: Vid Ponikvar Slovenski selektor Andrej Hauptman in Tadej Pogačar bosta proti Tokiu odpotovala neposredno iz Pariza, kjer bo 18. julija zadnje dejanje letošnjega Toura. Olimpijska cestna dirka bo na sporedu že šest dni pozneje, 24. julija. Foto: Vid Ponikvar

Visoki rezultatski apetiti

Glede na to, da bosta v slovenski reprezentanci prvi in drugi kolesar z lestvice mednarodne kolesarske zveze, so apetiti, seveda, visoki. Roglič je na zadnjih olimpijskih igrah v Riu leta 2016 na kronometru osvojil deseto mesto, na cestni dirki pa je bil 26. V Riu je nastopil tudi Polanc in dirko sklenil na 52. mestu.

Naslov olimpijskega prvaka v cestni vožnji je takrat pripadel Belgijcu Gregu Van Avermaetu, ki je zmagal pred Dancem Jakobom Fuglsangom in Pogačarjevim moštvenim kolegom, Poljakom Rafalom Majko.

Olimpijski naslov v kronometru je osvojil Švicar Fabian Cancellara, zmagovalni oder pa sta zaokrožila Nizozemec Tom Dumoulin in Britanec Chris Froome.

   
Ne spreglejte