Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 5. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Slobodan Kovač Dejan Vinčić Ivan Miljković slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 4. 5. 2017, 18.00

6 let, 6 mesecev

Vse bolj je jasno, da ima Slovenija odličnega selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Slobodan Kovač Ivan Miljković Dejan Vinčić | Foto CEV

Foto: CEV

Srbski odbojkarski strokovnjak Slobodan Kovač je še enkrat dokazal, da je odličen trener in da se nam za rezultate slovenske moške odbojkarske reprezentance pod njegovim vodstvom ni treba bati. Boba je v petih mesecih povsem prerodil ekipo Halkbanka in se z njo veselil turškega naslova.

Kovač je k turškemu velikanu prišel po zimskem premoru, potem ko je Halkbank na prvih 12 tekmah v turškem prvenstvu petkrat izgubil in capljal na sredini lestvice. Slabi rezultati so s klopi kluba iz Ankare odpihnili Camila Placija, njegovo mesto pa je zasedel zdajšnji slovenski selektor.

V istem času se je iz Rusije v Ankaro preselil tudi slovenski organizator igre Dejan Vinčić in krivulja rezultatov se je v trenutku obrnila navzgor. Do konca rednega dela je Halkbank izgubil le še enkrat in zasedel odlično drugo mesto. Zaostal je le za takrat fenomenalnim Fenerbahčejem Alena Pajenka in Alena Šketa. Edina mala črna pika je poraz v turškem pokalu, kjer sta bila na zadnji stopnički za Kovača in Vinčića usodna Pajenk in Šket.

V končnici pokazali, kdo je gospodar: "To ni majhna stvar"

V končnici turškega prvenstva je Kovačeva četa najprej premagala Galatasaray, nato Ziraat Bankasi, v finalu pa še odlični Arkas s 3:1 v zmagah. Halkbank je tako ubranil naslov turškega prvaka, ki je bil zanj že osmi.

"Glede na to, kako smo vstopili v sezono, ni prav noben računal, da bi lahko osvojili turški naslov. Zmagati v turškem prvenstvu ni majhna stvar," je v intervjuju za WoV dejal Ivan Miljković, srbska odbojkarska legenda, ki se je po prihodu rojaka Kovača na klop Halkbanka povsem prerodila.

Kako sta se po zmagi v finalu objela Kovač in Miljković (1:02):

Za Kovača z glavo skozi zid

"Kovač je spremenil tisto, česar njegov predhodnik ni mogel. Izkoristil je priložnost, da svetu dokaže, da odbojkar pri 37 letih še vedno lahko igra na najvišji ravni. Redko se zgodi, da nekdo iz mene potegne vse, česar sem sposoben, a njemu je uspelo. Za nekoga, kot je Slobodan, dam res vse od sebe. Če je potrebno, grem tudi z glavo skozi zid," je bil poln hvale na račun slovenskega selektorja Miljković, ki kljub svojim zrelim letom še ne namerava v pokoj.

"Čas bo povedal, kdaj bo konec, a za zdaj se počutim odlično. Sem zdrav in brez poškodb, poletje se bliža, čas je za družino in preostale obveznosti," je sklenil izkušeni srbski korektor.

Ne spreglejte