Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 3. 2017,
22.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani Slobodan Kovač

Četrtek, 2. 3. 2017, 22.56

6 let, 6 mesecev

Novi slovenski selektor je Slobodan Kovač

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Slobodan Kovač | Foto FIVB

Foto: FIVB

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco bo vodil nekdanji odlični srbski odbojkar in priznani odbojkarski strokovnjak Slobodan Kovač, ki bo na klopi slovenske izbrane vrste poskušal nadaljevati odlično delo Italijana Andree Gianija. Italijan je zdaj selektor Nemčije.

"Ujeli smo v tem trenutku najbolj vroče trenersko ime, ki je bilo na voljo. Zdaj, po razpletu, lahko rečem, da smo izjemno zadovoljni," je, potem ko je bila sprejeta dokončna odločitev, dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret. Dodal je, da so z nekdanjim trenerjem Periugie in izbrane vrste Irana sklenili dvoletno pogodbo.

Pogodba omogoča avtomatsko podaljšanje

"Skozi vse pogovore smo zasledovali cilj, ki sicer pokriva dve koledarski leti, a vendarle tri tekmovalne sezone, torej do konca prihodnjega evropskega prvenstva, leta 2019, za katerega resnično vsi upamo, da ga bomo gostili tudi tukaj, v Sloveniji. Nekatere cilje smo zasledovali tudi dolgoročneje, tako da pogodba, tudi v skladu z vmesnimi tekmovanji, kot so kvalifikacije za olimpijske igre, omogoča avtomatsko podaljšanje," je še pojasnil Ropret.

Ste zadovoljni z izbiro?

  • Da, Slobodan Kovač je odličen trener. Slovenija lahko naredi še korak naprej.
    81,02 %
    175 glasov
  • Nisem prepričan/a, da je Kovač prava izbira.
    10,65 %
    23 glasov
  • Ne, zdaj lahko na rezultate, ki so jih odbojkarji dosegali, hitro pozabimo.
    8,33 %
    18 glasov
Oddanih 216 glasov

Kaj zna, bo moral pokazati že maja

Srbski strateg bo našo reprezentanco prvič vodil na majskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na turnirju v Ljubljani, v letošnji sezoni pa slovensko izbrano vrsto čakata še tekmovanje v svetovni ligi (drugi kakovostni razred) in nastop na avgustovskem evropskem prvenstvu na Poljskem, na katerem bodo odbojkarji branili srebro.

Kdo je Slobodan Kovač?

Je trener, ki ima za sabo odlično igralsko kariero. Pohvali se lahko tudi z zlato in bronasto olimpijsko medaljo. | Foto: FIVB Je trener, ki ima za sabo odlično igralsko kariero. Pohvali se lahko tudi z zlato in bronasto olimpijsko medaljo. Foto: FIVB 49-letni Kovač ima za seboj bogato športno pot, na kateri je z reprezentanco Jugoslavije osvojil zlato odličje na olimpijskih igrah v Sydneyju in bronasto odličje na olimpijskih igrah v Atlanti.

Pohvali se lahko še s kolajnami s svetovnega prvenstva, evropskih prvenstev, svetovnega pokala in svetovne lige.

Trenersko pot je srbski strateg začel pri Radničkem iz Kragujevca, nato pa leta 2010 odšel k italijanskemu prvoligašu Perugii, ki ga je vodil štiri leta. V tem času je bil dvakrat izbran za najboljšega trenerja italijanskega prvenstva.

V selektorski vlogi se je prvič preizkusil na klopi Irana in ga popeljal do naslova azijskega prvaka, do šestega mesta na svetovnem prvenstvu 2014 na Poljskem in do četrtega mesta v svetovni ligi. V sezoni 2015/2016 je znova prevzel Perugio, zdaj pa vodi turški Halkbank iz Ankare.

Ne spreglejte