Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
31. 1. 2020,
13.40

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,66

2

Natisni članek

Tonček Štern Halkbank Ankara Bydgoszcz

Petek, 31. 1. 2020, 13.40

4 leta, 2 meseca

Tonček Štern predčasno zapustil Poljsko

Poljaki besnijo: "Tonček Štern se je izkazal za nezrelega igralca s šibkim umom."

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,66

2

Tonček Štern | Tonček Štern bo kariero nadaljeval v Turčiji, kjer je okrepil Halkbank. Ta je trenutno šele na sedmem mestu v turškem prvenstvu. | Foto Grega Valančič / Sportida

Tonček Štern bo kariero nadaljeval v Turčiji, kjer je okrepil Halkbank. Ta je trenutno šele na sedmem mestu v turškem prvenstvu.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Tonček Štern je imel, kot kaže, dovolj capljanja na zadnjem mestu poljskega prvenstva in je tako rekoč brez pravih namigov zapustil Bydgoszcz ter se preselil k turškemu Halkbanku. Poljaki so nad potekom prekinitve pogodbe ogorčeni in dodajajo, da ni šlo za sporazumno prekinitev pogodbe, pač pa le enostransko, brez njihove vednosti. O vsem skupaj so že obvestili Mednarodno odbojkarsko zvezo (FIVB), a kakšnih sankcij se vseeno ne pričakuje, v najslabšem primeru bodo morali Turki Poljakom nakazati kakšen evro.

Tonček Štern in druščina so pretekli teden v 17. poskusu vendarle prišli do prve zmage v sezoni (1/16), vseeno pa se zdi, da bi se z nekonkurenčno ekipo težko zadržali v prvi ligi. Ob odhodu slovenskega bombarderja, ki je bil s 329 točkami celo najučinkovitejši igralec poljskega prvenstva, je obstanek tako rekoč misija nemogoče.

Štern je imel, kot kaže, dovolj obljub. Pred novim letom se je govorilo, da bi se lahko njegova Visla okrepila, in je klub zapustil, še preden se je dokončno potopil in preselil v drugo ligo. Izbral je boljšo ponudbo iz Turčije, kjer bo združil moči s pomočnikom slovenskega selektorja Afredom Walterjem Martilottijem.

Trener Visle se ni mogel zadržati in povedal, kaj si misli. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Visle se ni mogel zadržati in povedal, kaj si misli. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Trener Visle udaril po Slovencu

"Razen formalnih zadev mislim, da se je Tonček Štern izkazal za nezrelega igralca s šibkim umom. Ekipo je zapustil v odločilnem trenutku tekmovanja, tako se profesionalni športnik ne obnaša. Zahvaljujoč naši ponudbi se je Tonček uspel promovirati v eni najboljših odbojkarskih lig na svetu, zdaj pa zapušča moštvo v odločilnem trenutku, ker ga mika verjetno boljša finančna ponudba. Presenečen in razočaran sem nad njegovim odnosom, " je povedal trener odbojke Bydgoszcza Przemysław Michalczyk.

Bo debitiral že v soboto?

Poljaki so razumljivo jezni, slovenski reprezentant pa je že v Turčiji, kjer bo soboto že kandidiral za nastop proti Ziiratu Bankasiju, kjer igra Argentinec slovenskih korenin Christian Poglajen.

"Trdo bom delal in poskušal pomagati novi ekipi. Želim čim prej spoznati fante in na terenu dati vse od sebe. Najlepša hvala vsem, ki ste prispevali k prestopu," je za uradno spletno stran Halkbanka dejal Štern. 

Preberite še:

Sportal Tine Urnaut: Vse je zaprto, vsi nosijo maske #video
ACH Volley Kuzbass
Sportal ACH Volley poražen iz Rusije: Žal mi je za vsako priložnost, ki smo jo imeli #video
Eva Mori
Sportal Fantastičen teden za Evo Mori in lepo priznanje #video

 

 

Ne spreglejte