Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 6. 2016,
0.38

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Bruno Najdič Urška Igličar Tina Grudina odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 11. 6. 2016, 0.38

7 let, 10 mesecev

Izjave po tekmi Slovenija : Grčija

Tina Grudina: Ne me morem verjeti, kako mi gre servis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenske odbojkarice so si v evropski ligi v skupini C že zagotovilo prvo mesto, s tem pa tudi mesto med najboljšimi štirimi. To jim je prineslo zmagoslavje nad neposrednimi tekmicami Grkinjami. Slovenke so blestele predvsem na servisu, Tina Grudina je dosegla kar šest asov.

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Začeli smo previdno, videla se je nervoza po včerajšnji slabši predstavi. A smo hitro ujeli ritem, začeli delati menjave, nismo več dobivali serij točk na njihov servis. Začel se je vračati tudi naš servis, ki je bil že na prvi naši medsebojni tekmi ključnega pomena. Zadovoljen sem z zmago, s tem smo potrdili prvo mesto, kar pa ne pomeni, da ne bomo iskali slabših stvari, ki so sicer bile na današnji tekmi, in da proti Romuniji ne bomo štartali na zmago. Čeprav najbrž ne bomo igrali z najmočnejšo postavo. Pripravljam nekaj sprememb, o katerih zdaj še ne bi govoril."

Tina Grudina, blokerka Slovenije: "Pričakovale smo, da tekma ne bo lahka, da bo z njimi težje kot na Madžarskem. Vedele smo, da niso slabe in da se na domačem igrišču ne bodo predale. In tako je tudi bilo. Na začetku nam je manjkalo nekaj odločnosti, bile smo malo pod pritiskom pomembnosti tekme, ko pa smo se zbrale, smo dokazale, da smo boljša ekipa. Ne morem verjeti, kako mi gre servis. V klubskem delu sezone ni bil dober, v reprezentanci pa smo se mu bolj posvetili, kar kaže rezultate. Tudi danes je bil ključnega pomena. Se pa strinjam, da bi bila lahko v drugih elementih boljša, na Madžarskem sem namreč odigrala bolje."

Urška Igličar, korektorka Slovenije: "Na oko je bila sicer zmaga gladka, a ni bilo ravno tako. Vseeno pa lahko rečem, da smo pričakovale še težji boj, na srečo smo se borile in vse rešile po treh nizih. Občutek imam, da če dobro serviramo, so tri četrtine že narejene, dodati je treba le še nekaj v napadu. Tudi danes smo veliko naredile s servisom, s tem pa si prihranile veliko truda. Tudi po zaostanku ni bilo nobene panike, v zadnjem času smo se navadile, da se tudi po zaostanku ne predajamo, da se tudi po njem vračamo. Zato v nobenem trenutku ne mislimo, da je niz izgubljen, in danes se nam je to obrestovalo. O polfinalu še ne razmišljamo, pred nami je še obračun z Romunijo, ki ne bo brez pomena. Na njem si lahko še dodatno utrdimo samozavest."

Ne spreglejte