Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2017,
13.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

svetovna liga Slobodan Kovač slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 2. 6. 2017, 13.35

6 let, 7 mesecev

Svetovna liga, druga kakovostna skupina – Turnir v Južni Koreji

Slovenci misijo v Južni Koreji začeli s pomembno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Slovenska odbojkarska reprezentanca se po zgodovinski uvrstitvi na svetovno prvenstvo že mudi na prvem turnirju svetovne lige. Na prvi tekmi močnega turnirja v Južni Koreji je s 3:1 v nizih premagala neugodne Fince. Te je Slovenija na uradnih tekmah premagala prvič po letu 1999.


Slovenska odbojkarska izbrana vrsta nadaljuje zmagoviti niz. Potem ko je v Stožicah prejšnji teden zabeležila pet zmag in se prvič v zgodovini uvrstila na svetovno prvenstvo, je z zmago nad odlično Finsko odprla tudi nastope v drugi kakovostni skupini svetovne lige.

Slovenija je brez večjih težav dobila prva dva niza, nato pa so se Finci po velikem slovenskem padcu zbranosti vrnili in izid znižali, pretili pa so tudi v četrtem nizu, a le do sredine niza, ko je Slovenija stopila na plin in severnjanke z delnim izidom 7:2 najprej ujela in na koncu pa jih tudi prehitela ter prišla do zmage s 3:1 v nizih.

Najbolj učinkovita igralca slovenske ekipe sta bila Tine Urnaut z 18 točkami, štiri manj je dosegel Klemen Čebulj, v finski ekipi jih je 18 dosegel tudi Antti Ropponen.

Kovač: To je nedopustno

Slobodan Kovač ni bil zadovoljen z odnosom svojih fantov. | Foto: FIVB Slobodan Kovač ni bil zadovoljen z odnosom svojih fantov. Foto: FIVB "Mislim, da smo igrali zelo slabo, precej smo podcenjevali nasprotnike in se sprehajali po igrišču. To je nedopustno in s tem smo dali ekipi, kot je Finska, ki vedno igra dobro, priložnost, da bo ob naslednjem našem srečanju, ko bo tudi v polni postavi, izkoristila dejstvo, da smo ranljivi in da nas lahko premaga. Takšnih tekem ni lahko igrati, a imamo cilj, da se potrudimo in premagamo vsakogar. Moramo popraviti stvari in odigrati bolje,'' je po tekmi dejal slovenski selektor Slobodan Kovač.

Že v krstni sezoni najboljši

Slovenci so v svetovni ligi prvič nastopili lani, ko so že v krstni sezoni osvojili prvo mesto v tretjekakovostni skupini in se uvrstili v drugi kakovostni razred. Tukaj jo čakajo trije turnirji v Južni Koreji, Japonskem in Egiptu.

Če se četa Slobodana Kovača uvrsti med najboljše štiri reprezentance, jo čaka 24. in 25. junija zaključni turnir v Avstraliji. Samo zmagovalci turnirja se uvrstijo v prvo kakovostno skupino.

Turnir v Južni Koreji:

Petek, 2. junij:
Finska : Slovenija 1:3 (-22, -15, 22, -23)
Ropponen 18, Krastins 12; Urnaut 18, Čebulj 14, Gasparini 10

Južna Koreja : Češka 3:2 (17, -23, -24, 20, 12)
Jung 19, K. W. Lee 17; Finger 22, Sobotka 10

Sobota, 3. junij:
6.00, Južna Koreja – Slovenija
8.30, Češka – Finska

Nedelja, 4. junij:
5.00, Slovenija – Češka
7.30, Južna Koreja – Finska

Ne spreglejte