Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 3. 2023,
22.08

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volley Liga MEVZA

Sreda, 8. 3. 2023, 22.08

1 leto, 1 mesec

SREDNJEEVROPSKA LIGA MEVZA (Ž), POLFINALE, POVRATNI TEKMI

V Kamniku je bilo vroče: Mariborčanke v finale po zlatem nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Pokal CEV: Nova KBM Branika - Pölkky Kuusamo | Mariborčanke so na povratni tekmi priredile preobrat in po zlatem nizu napredovale v finale srednjeevropske lige. V tem se bodo pomerile z madžarskim Bekescsabaijem. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborčanke so na povratni tekmi priredile preobrat in po zlatem nizu napredovale v finale srednjeevropske lige. V tem se bodo pomerile z madžarskim Bekescsabaijem.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarice Nove KBM Branika so zmagovalke slovenskega polfinala srednjeevropske lige. Potem ko so pred tednom proti Calcit Volleyju z 0:3 izgubile domačo tekmo, so bile na povratni v Kamniku boljše s 3:1 (17, -14, 21, 17), o finalistu pa je odločal zlati, skrajšani niz. Mariborčanke so ga dobile s 15:7. Najučinkovitejša igralka tekme je bila Iza Mlakar, dosegla je 29 točk.

Calcit Volley
Sportal Odbojkarice Calcita korak do finala regionalne lige

Mariborske odbojkarice so zmagovalke prvega končnega medsebojnega obračuna najboljših slovenskih ekip. Čeprav so bile v rednem delu srednjeevropske lige slabše od tekmic, Kamničanke so bile prve, same pa četrte, in so gladko izgubile tudi prvo medsebojno tekmo, pa so se vrnile na odločilni tekmi v Kamniku.

Mnogi menijo, da so si skupno zmago tlakovale na zadnjih dveh medsebojnih tekmah v državnem prvenstvu, ki so ju brez pomoči Ize Mlakar dobile, s tem pa si priigrale potrebno samozavest. Videle so, da se lahko s Calcitom, ki so mu pripisovali vlogo favorita, vsaj enakovredno kosajo.

Iza Mlakar je dosegla 29 točk. | Foto: Klemen Brumec Iza Mlakar je dosegla 29 točk. Foto: Klemen Brumec

Tokrat pa se s tekmicami niso samo enakovredno kosale, ampak so bile z izjemo drugega niza, v katerem je prišlo do kratkotrajnega razpada sistema, prepričljivo boljše. Prav noben od štirih nizov ni postregel s kakšno negotovostjo, v vseh je ekipa hitro zanesljivo povedla, nato pa prednost držala do konca.

Mariborčanke so bile bolj zanesljive v napadu, to je bila tudi posledica slabšega sprejema, kar je bilo najbrž na koncu odločilno. Z 29 točkami se je izkazala Iza Mlakar, enajst točk manj je dosegla Lorena Lorber Fijok. Fatoumatta Sillah je pri domačih prispevala 23 točk.

V finalu se bodo varovanke Bruna Najdiča merile z madžarsko ekipo Swietelsky Beksescaba, ki je bila prav tako po zlatem nizu boljša od zagrebške Mladosti. Obe tekmi sta se končali z zmago gostiteljic s 3:2.

Srednjeevropska liga, polfinale, povratni tekmi

Torek, 7. marec
Bekescsabai** : Mladost Zagreb 3:2* (-23, -20, 22, 17, 14) /2:3/

*zlati niz 15:11

Sreda, 8. marec:
Calcit Volley : Nova KBM Branik** 1:3* (-17, 14, -21, -17) /3:0/
Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).
Calcit Volley: Griljc, Radišković, Stojiljković, Vovk 15 (4 asi), Đorđević, Hutinski 6 (1 blok), Boisa, Kregar, Charuk 8 (4 bloki), Sillah 23 (2 bloka), Vukojević, Pecelj 14 (3 bloki), Ćižman, Banko.
Nova KBM Branik: Mlakar 29 (1 as), K. Milošič 9 (1 as, 2 bloka), Pogačar 8 (1 as, 2 bloka), Štampar 5 (2 asa, 1 blok), Klajžar, Lekše 8 (1 as), Senekovič 1, Cikač, Farkaš, Ramić 1, Potokar, Lorber Fijok 18 (2 bloka), Krajnc 1.

*zlati niz 7:15

//rezultat prve tekme
**ekipa je napredovala v finale

Preberite še:

ACH Volley : Calcit Volley
Sportal ACH Volley redni del končal brez praske, Salonit si lahko oddahne
Nova KBM Branik - Calcit Volley
Sportal Mariborčankam derbi vodilnih, Šempetru četrto mesto
ACH Volley
Sportal ACH gladko v finale, Calcit se je pošteno namučil
Ne spreglejte