Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 3. 2023,
20.55

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Calcit Volley OK Maribor ACH Volley 1 DOL

Nedelja, 5. 3. 2023, 20.55

1 leto, 1 mesec

1. DOL ZA MOŠKE, 21. KROG

ACH Volley redni del končal brez praske, Salonit si lahko oddahne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
ACH Volley : Calcit Volley | ACH Volley je ugnal Calcit. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

ACH Volley je ugnal Calcit.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja so v 21., zadnjem krogu 1. DOL za moške premagali Calcit Volley s 3:1 (23, 19, -23, 19) in tekmovanje končali z 21 zmagami. Oddahnejo pa si lahko navijači Salonita Anhovo, po lovorikah drugega najuspešnejšega moštva v samostojni Sloveniji. Kanalci so v zadnjem krogu s 3:1 premagali Panvito Pomgrad, s tem pa se po neprepričljivi sezoni neposredno uvrstili v četrtfinale in se rešili vseh skrbi, kar se tiče obstanka v ligi. 

ACH Volley : Modena pokal CEV
Sportal Dvajseta zmaga ACH Volleyja, Merkur Maribor dokončno tretji

Odbojkarji ACH Volleyja so redni del državnega prvenstva končali brez poraza. Zadnja ovira pri lovu na ta dosežek je bil njegov v zadnjih letih največji tekmec Calcit, ki so ga pred tem v prvenstvu premagali dvakrat. Kamničani so na vseh letošnjih medsebojnih obračunih dobili občutek, da so blizu in tega najbrž niso izgubili tudi tokrat, ko sta trenerja na tekmi, ki ni odločala o ničemer, verjetno poskušala tudi kaj skriti. Tekmeca se bosta v naslednjih dneh merila na pomembnejših obračunih. Najprej v soboto v pokalu, nato pa še na finalnih tekmah srednjeevropske lige. In če se upošteva, da sta tudi glavna kandidata za finale državnega prvenstva, bosta še odigrala precej tekem, ki bodo predstavljale večji motiv.

Zaenkrat kaže, da bodo Kamničani Ljubljančane težko presenetili. Varovanci Radovana Gačiča so bili tudi tokrat boljši tekmec, predvsem so bolje servirali.

ACH Volley - Calcit Volley, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 11

Salonit si je oddahnil

Bolj vroče je bilo v boju za neposredno mesto v četrtfinale, kar je uspelo Salonitu. Pred zadnjim krogom so imeli možnosti za šesto mesto tudi igralci Fužinarja Sij Metal in Črnuč. Oboji so svoji tekmi dobili, Korošci so s 3:2 presenetljivo premagali Merkur Maribor ter si s tem zagotovili sedmo mesto, Črnuče pa so s 3:0 premagale Hišo na kolesih Triglav, a se niso izognile zadnjemu mestu in dvoboju osmine finala, v kateri bodo proti prvaku B-lige, reševale prvoligaški status.

Salonit je proti Panviti izgubil prvi niz, a nato z borbeno igro prevzel pobudo. Spektakularne igre ni pokazal, čutila se je nervoza pri igralcih, toda vse se je srečno končalo. Veliko po zaslugi Matica Vrtovca in Mohameda Ihbajrija, ki sta bila z 18 točkami najučinkovitejša igralca tekme.

Za Mariborčane, ki so spet igrali brez Žige Donika, dvoboj na Ravnah ni imel večjega pomena. Motiv je bil na strani Korošcev, ki so prišli do tesne zmage, a jim ta ni pomagala, da bi osvojil šesto mesto, jim pa je za sedmo. Maribor je po zaslugi Roka Brečka, ki je dosegel 24 točk, vodil z 2:1, a prednosti ni zadržal.

To pa ni šlo na roke Črnučam, ki jim zmaga proti Kranjčanom ni pomagala, da bi napredovali na lestvici.

ACH Volley
Sportal ACH gladko v finale, Calcit se je pošteno namučil

1. DOL za moške, 21. krog

Sobota, 4. marec:

Nedelja, 5. marec:

Lestvica:

Ne spreglejte