Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 3. 2023,
21.08

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

GEN-I Volley Nova KBM Branik Formis SIP Šempeter Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 4. 3. 2023, 21.08

1 leto, 1 mesec

1. DOL ZA ŽENSKE, 21. krog

Mariborčankam derbi vodilnih, Šempetru četrto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Nova KBM Branik - Calcit Volley | Odbojkarice Nove KBM Branik so ugnale Calcity Volley. | Foto Klemen Brumec

Odbojkarice Nove KBM Branik so ugnale Calcity Volley.

Foto: Klemen Brumec

Derbi med Calcit Volleyjem in Novo KBM Branikom je zaključil redni del prvenstva v 1. DOL za ženske. Drugi zaporedni prvenstveni derbi so s 3:1 dobile Mariborčanke, ki pa tekmic na lestvici niso mogle več ujeti. Do zmag sta danes prišli še ekipi Ankarana in GEN-I Volleyja. Krog se je v petek začel z obračunom sosedskih ekip na lestvici Sip Šempetrom in Formisom, ki ga je dobila prva.

Nova KBM Branik - Calcit Volley
Sportal V napetem derbiju vodilnih zmaga Mariborčank

V četrtfinale so se neposredno uvrstile tudi odbojkarice Formisa in Ankarana, ekipi ATK Grosupljega in Krima pa čaka še osmine finala, kjer si bosta poskušale priboriti četrtfinale in s tem tudi obstanek v ligi.

Kamničanke in Mariborčanke so se pomerile že tretjič v dobrem tednu. V naslednjem tednu se bosta še dvakrat, drugič so bile uspešnejše bankirke. Po tesni prvenstveni zmagi so bile med tednom bolj ali manj nemočne v obračunom polfinala srednjeevropske lige, tokrat pa so reči spet obrnile, vnovič so bile boljše varovanke Bruna Najdiča, ki so imele očitno večji motiv. Tokrat so bile praktično boljše v vseh elementih, čeprav so igrale brez Ize Mlakar in Monike Potokar, dvoboj v asih so dobile z 10:7, dvoboj v blokih s 13:8, boljši so imele tudi odstotek napada. Zatajile so le v drugem nizu, ki so ga domače, te so večji del tekme igrale brez Fatoumatte Sillah, dobile s 25:16, v vseh treh drugih so bile boljše.

Pravi podvig jim je uspel v prvem nizu, v katerem so zaostajale z 1:6, 4:12, 14:20. Toda po odličnih servisih Tali Lekše in Klare Milošič so prišle do izenačenja na 21:21, nato pa tekmicam dopustile le še točko.

Najučinkovitejša igralka tekme je bila Lorena Lorber Fijok, dosegla je 17 točk, dve manj je za poraženke prispevala Andjelka Radišković.

Prednost domačega igrišča bodo v četrtfinalu imele Šempetranke, ki so izkoristile precej boljšo formo v zadnjem obdobju in Rogožanke zanesljivo premagale. | Foto: Aleš Oblak Prednost domačega igrišča bodo v četrtfinalu imele Šempetranke, ki so izkoristile precej boljšo formo v zadnjem obdobju in Rogožanke zanesljivo premagale. Foto: Aleš Oblak

Šempetrankam obračun za četrto mesto

Medsebojna tekma med Sip Šempetrom in Formisom je neposredno odločala o četrtem mestu po rednem delu prvenstva. Obe ekipi sta si že pred tem zagotovili nastop v četrtfinalu, kamor se neposredno uvrsti šest ekip - preostali dve ekipi pa bosta z najboljšima ekipama 1. B lige igrali še osmino finala. Dvoboj je vseeno imel prestižno vrednost, zmagovalec pa je prišel tudi do prednosti domačega igrišča v četrtfinalu, v katerem se bodo Šempetranke in Rogožanke vnovič srečale.

Prednost domačega igrišča bodo imele Šempetranke, ki so izkoristile precej boljšo formo v zadnjem obdobju in Rogožanke zanesljivo premagale.

1. DOL, ženske, 21. krog

Petek, 3. marec

Sobota, 4. marec

Lestvica:

Ne spreglejte