Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 12. 2021,
15.13

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

srebrna evropska liga slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Torek, 7. 12. 2021, 15.13

2 leti, 4 mesece

v srebrni ligi proti Luksemburgu, Švedski, Portugalski in Estoniji

Slovenke dobile tekmice v boju za "zlati izziv"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
slovenska odbojkarska reprezentanca Avstrija srebrna evropska liga | Znane so tekmice Slovenk v srebrni evropski ligi. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Znane so tekmice Slovenk v srebrni evropski ligi.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v srebrni evropski ligi, ki se bo začela 25. maja, igrala proti Luksemburgu, Švedski, Portugalski in Estoniji. Cilj Slovenk je preboj v elitno zlato evropsko ligo, v katero se bodo uvrstile le zmagovalke.

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je objavila tekmovalne skupine v zlati in srebrni evropski ligi, v katerih bo nastopalo 36 reprezentanc, od tega po 12 v moški in ženski zlati ligi, v srebrni ligi za moške bo igralo sedem reprezentanc, v srebrni ligi za ženske pa se bo med seboj merilo pet reprezentanc, med njimi tudi Slovenija.

Za uvod doma proti Luksemburgu

Naše odbojkarice se bodo kot prve nosilke srebrne lige za uvrstitev v zlato ligo borile skupaj s Švedsko, Portugalsko, Estonijo in Luksemburgom. Prvo tekmo bodo naša dekleta igrala 25. maja, ko se bodo doma srečala z Luksemburžankami, s katerimi so se merila že v lanski sezoni in obakrat prepričljivo zmagala. V soboto, 28. maja, bodo pri nas gostovale še Švedinje, predvidoma tudi s svojo prvo zvezdnico Isabelle Haak. Zatem Slovenke 1. junija čaka prvo gostovanje, in sicer proti Portugalski, od katere so bile naše odbojkarice boljše v polfinalu zaključnega turnirja evropske lige 2021, za konec prvega kroga pa še domača tekma z Estonijo, ki bo 4. junija.

Cilj Slovenk je preboj v elitno zlato evropsko ligo, v katero se bodo uvrstile le zmagovalke. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Cilj Slovenk je preboj v elitno zlato evropsko ligo, v katero se bodo uvrstile le zmagovalke. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Po koncu dvokrožnega sistema, 25. oziroma 26. junija v Luksemburgu, bosta najboljši dve reprezentanci odigrali 2. julija odigrali še finalno tekmo, ki bo odločala o uvrstitvi v zlato evropsko ligo.

Slovenske odbojkarice so v srebrni evropski ligi nastopale že v letošnji reprezentančni sezoni in s pomlajeno zasedbo osvojile tretje mesto. Zmagala je izbrana vrsta Bosne in Hercegovine, druga je bila Avstrija.

Preberite še:

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca srebrna liga
Sportal Slovenke avgusta po to, kar jim nazadnje ni uspelo
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke po uvrstitev v zlato ligo in na EP
Slovenija BiH Odbojka Ženske
Sportal Slovenke so se od srebrne lige poslovili z zmago nad Portugalsko

 

Ne spreglejte