SiolNET. Sportal Odbojka
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija oddala pet kandidatur: v zadnjih letih smo si pridobili velik ugled v mednarodnih krogih

0,05

termometer

Metod Ropret 1
Foto: Uroš Iskra

Evropska odbojkarska zveza (Cev) bo oktobra v Moskvi izpeljala volilno skupščino. Za člana upravnega odbora evropske krovne organizacije bo kandidiral tudi slovenski predstavnik, in sicer predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret, so sporočili z OZS.

Volilna skupščina Ceva bi morala prvotno potekati 19. junija v Moskvi, a je bila zaradi izbruha novega koronavirusa prestavljena na 16. oktober. Kljub temu je evropska zveza konec preteklega tedna objavila imena kandidatov in kandidatk, ki se bodo potegovali za mesta v organih CEV.

Zdajšnji predsednik Srb Aleksandar Boričić se je odločil za še en štiriletni mandat na čelu zveze, njegov protikandidat bo Hanno Pevkur, sicer predsednik Odbojkarske zveze Estonije.

Metod Ropret za člana upravnega odbora

Za člane upravnega odbora bo kandidiralo 27 odbojkarskih funkcionarjev iz 27 držav. Svojega kandidata za najvišji organ evropske zveze prvič imela tudi Slovenija, za kandidaturo se je odločil predsednik OZS Ropret.

Nekdanji slovenski reprezentant Tomislav Šmuc je oddal kandidaturo za člana komisije za odbojko na mivki, predsednik Društva odbojkarskih trenerjev Slovenije Gregor Hribar pa bo kandidiral za člana trenerske komisije.

Nekdanji mednarodni odbojkarski sodnik Peter Končnik je na seznamu kandidatov za člane sodniške komisije, za člana zdravstvene komisije bo kandidiral zdravnik slovenske moške reprezentance Mile Majstorovič.

Kandidatur za komisijo za evropske pokale, finančno komisijo, komisijo za organizacijo športa in komisijo za pravne zadeve slovenski predstavniki niso vložili, piše STA.

Metod Ropret: S svojim delovanjem v zadnjih letih smo si pridobili velik ugled v mednarodnih krogih Metod Ropret: S svojim delovanjem v zadnjih letih smo si pridobili velik ugled v mednarodnih krogih Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Pridobili smo si velik ugled"

"S svojim delovanjem v zadnjih letih smo si pridobili velik ugled v mednarodnih krogih, od koder smo tudi dobili namig, da bi bilo dobro, da se Slovenija intenzivneje vključi v delovanje evropskih odbojkarskih organov. Tej pobudi smo se odzvali, Slovenija je za bližajoči se volilni kongres oddala pet kandidatur," je dejal Ropret.

Dodal je, da lahko vsi, ki bodo kandidirali v organe Ceva, veliko prispevajo k nadaljnjemu razvoju odbojke v Evropi. "V zadnjem obdobju se namreč Slovenija po številu aktivnosti, ki smo jih organizirali in v katere smo bili vključeni, uvršča v sam vrh evropskih držav in prepričan sem, da lahko bogate izkušnje, ki smo si jih pri tem nabrali, zelo dobro unovčimo," je še pojasnil Ropret.

Cev je hkrati objavil še seznam evropskih kandidatov, ki bodo kandidirali za mesta v upravnem odboru Mednarodne odbojkarske zveze za obdobje od 2020-2024. Slovenija kandidata nima.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin