Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 4. 2022,
21.21

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Zoran Kedačič slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 9. 4. 2022, 21.21

2 leti

julija nova priložnost za preboj na ep

Slovenci z drugim mestom v tretji krog kvalifikacij za EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
slovenska odbojkarska reprezentanca do 20 let | "Moji občutki so zato mešani, a moramo biti realni in zadovoljni s tem, kar smo prikazali," je po doseženem drugem mestu povedal selektor Zoran Kedačič. | Foto CEV

"Moji občutki so zato mešani, a moramo biti realni in zadovoljni s tem, kar smo prikazali," je po doseženem drugem mestu povedal selektor Zoran Kedačič.

Foto: CEV

Slovenski odbojkarji so bili za konec kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 20 let v Jeglavi z 1:3 (-18, -17, 23, -14) boljši od gostiteljev. Naša vrsta se domov vrača z zmagama nad Romunijo in Latvijo ter s porazom proti Češki, ki si je edina zagotovila neposredno uvrstitev na EuroVolley, ki bo od 16. do 24. septembra v Italiji. Slovenci bodo novo priložnost, da si zagotovijo vozovnico za Messino in Reggio Calabrio, imeli julija, ko bo na sporedu tretji krog kvalifikacij.

Sportal Po kazni Rusiji znan nov format SP
Mark Lebedew
Sportal Mark Lebedew, Avstralec, ki ima s slovensko odbojkarsko reprezentanco velike načrte

"Kombinacija dveh generacij, s katerima smo nastopili na teh kvalifikacijah, se je izkazala za pozitivno. Fantje iz kadetske ekipe, ki smo jih priključili mladinski, so pokazali, da so lahko del te reprezentance, dobili so tudi priložnost za igro proti Češki in jo maksimalno izkoristili. Čeprav je bila Češka favorit te skupine, saj se je v preteklosti izkazala z izjemnimi rezultati, z drugim mestom na evropskem in šestim mestom na svetovnem prvenstvu, smo si ustvarili priložnost, da bi lahko prišli celo do zmage. Moji občutki so zato mešani, a moramo biti realni in zadovoljni s tem, kar smo prikazali. Tudi Romuni in Latvijci so odigrali na visoki ravni in zato je drugo mesto v skupini lep rezultat. Še posebej, ker nam prinaša dodatne kvalifikacije in s tem še eno možnost, da se ta generacija uvrsti na evropsko prvenstvo," je po nastopu v Jeglavi povedal slovenski selektor Zoran Kedačič.

Andrea Giani
Sportal Nekdanji selektor Slovencev bo vodil olimpijske prvake
Slovenija Rusija odbojka
Sportal Konec ruskih sanj o SP v odbojki, rdeča luč za (belo)ruske klube
Ne spreglejte