Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 6. 2016,
22.16

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Andrea Giani

Sobota, 11. 6. 2016, 22.16

7 let, 10 mesecev

Slovenci tudi drugič boljši od Slovakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki jo konec naslednjega tedna čaka krstni nastop v svetovni ligi, je na zadnji pripravljalni tekmi pred vrhuncem letošnje sezone še drugič premagala Slovaško, tokrat s 3:1 (13, 20, -23, 22). Igralci se bodo po dnevu premora znova zbrali v ponedeljek popoldan, ko jih čakajo zaključne priprave na dogodek leta.

Slovenski odbojkarji so v uvodu srečanja prikazali borbeno igro v obrambi, tako kot včeraj pa so tudi učinkovito izvajali začetne udarce. Po treh zaporednih asih Čebulja je bil na semaforju rezultat 14:8 za slovensko vrsto, slovaški selektor Palgut pa je bil primoran menjati in v igro sta prišla Krisko in Mlynarcik. Tudi menjava ni obradila sadov, Slovaki so veliko grešili na začetnih udarcih, po samostojnem bloku Čebulja pa je bil izid že 20:12 za Slovenijo. Gostujoči selektor je vzel pol minute odmora, toda to razmerja moči na igrišču ni spremenilo. Urnaut je bil na koncu uspešen v napadu in Slovenija je povedla z 1:0.

Izbranci Andree Gianija so tudi v drugem nizu nadaljevali z odlično igro. Tudi tokrat so Slovaki imeli velike težave na sprejemu začetnih udarcev. Gasparinijeva serija kar treh asov je Slovence oddaljila od Slovakov za šest točk (13:7), toda v nadaljevanju so gostje po nekaj neuspelih protinapadih domače vrste znižali izid na 17:14. V zaključku se je v igro Slovenije sicer prikradlo nekaj lastnih napak, toda to ni vplivalo na rezultat. Niz je za zmago s 25:20, z udarcem na mreži, zaključil Urnaut.

V zaključku so stvari postavili na svoje mesto

V tretjem nizu so pobudo prevzeli domači odbojkarji, ki so povedli s 7:5, toda po nekaj lastnih napakah in asu Ondroviča so slovaški odbojkarji vodili s 7:9. Nadaljevanje je potekalo v izenačeni igri na obeh straneh, Slovaki pa so še naprej držali vodstvo (15:17). Domači so nato priključili na devetnajsti točki, toda v nadaljevanju se je tehtnica po bloku Slovakov zopet nagnila na njihovo stran (19:22). Do konca niza sta obe strani nanizali še nekaj lastnih napak, Chrtiansky pa je bil na koncu uspešen na mreži in Slovaki so vknjižili zmago v tretjem nizu s 23:25.

Tudi četrti niz je v uvodu pripadel Slovakom, ki so po dveh zaporednih blokih Odroviča vodili z 6:10. Po napaki Gasparinija na mreži, je slovenski selektor Andrea Giani v igro namesto njega v igro poslal Tončka Šterna. Tudi menjava ni vplivala na igro domačinov, gostje pa so bili uspešni predvsem na mreži ter tako držali vodstvo treh točk. Nato pa so slovenski odbojkarji zaigrali bolj odločno, bolje so delovali v obrambi in na mreži in to jim je prineslo prednost treh točk (21:18). Kljub zaostanku Slovaki še niso popustili, saj so znižali na točko zaostanka (23:22), toda v zaključku je Vinčič uspešno prevaral blok gostov in zagotovil zmago Slovenije s 3:1.

Slovenija : Slovaška 3:1 (13, 20, -23, 22)

Slovenija: Štern 2, Pajenk 4, Šket 1, Gasparini 13, Hribar, Vinčić 2, Štalekar, Koncilja 3, Klobučar 1, Kovačič, Ropret, Urnaut 14, Čebulj 21, Purić 2.

Slovaška: Bencz, Krisko 4, Kohut 6, Ondrovic 9, Kubs, Palgut, Michalovic 5, Mlynarick 12, Kasper, Turis, Patak 10, Chrtiansky 5, Presinsky, Kostolani, Gavenda, Halaj 1, Mikula, Petras, Ludha.

Ne spreglejte