Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2016,
20.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani odbojka Slovaška Stožice

Petek, 10. 6. 2016, 20.09

6 let, 7 mesecev

Prva prijateljska tekma s Slovaško

Slovenci na prvi tekmi odpihnili Slovake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na prvem pripravljalnem srečanju pred začetkom svetovne lige proti Slovaški prišla do zmage s 3:0 (18, 23, 20). Naši odbojkarji so na tekmi, ki sta jo ekipi odigrali za zaprtimi vrati, prvi in tretji niz dobili prepričljivo, v drugem pa v nekoliko bolj napeti končnici. Druga tekma bo jutri ob 18. uri.

Slovenski odbojkarji so tekmo proti Slovaški začeli z asom Mitje Gasparinija, zatem je sledila izmenjava točk na obeh straneh mreže, nekaj napak na začetnem udarcu Slovakov ter dva uspešna protinapada naših odbojkarjev za vodstvo z 8:5. Slovaški korektor Peter Mlynarcik je izkoristil nekoliko slabši sprejem naših fantov in s tremi točkami poskrbel za izenačenje na 9:9. Klemen Čebulj je z dvema zaporednima asoma slovaškega stratega Miroslava Palguta pri 12:9 prisilil v prvi polminutni odmor. Gostje so imeli še naprej težave na sprejemu, tokrat z začetnimi udarci Alena Pajenka, ki je bil razpoložen tudi v napadu, naši pa so povedli s 15:10. Stefan Chrtiansky je s tremi točkami Slovake vrnil v igro, na 16:15. Po dobrih obrambah Janija Kovačiča in z domiselno igro Dejana Vinčića so naši odbojkarji najprej pobegnili na 20:17, zatem pa je Gasparini dosegel še tri zaporedne ase. Niz je s točko v napadu in s 25:18 zaključil Tine Urnaut.

Slovaki so nekoliko zapretili le v drugem nizu. | Foto: Slovaki so nekoliko zapretili le v drugem nizu.

V drugem nizu zelo napeto

Varovanci Andree Gianija so dobro začeli drugi niz in si na servis Čebulja priigrali vodstvo s 4:1, a so gostujoči odbojkarji, predvsem na krilih razpoloženega Mateja Patka, prišli do izenačenja na 7:7 in tudi 8:8. V naši izbrani vrsti je bil v napadu nezaustavljiv Urnaut, na začetnem udarcu pa Gasparini. V nadaljevanju so naši odbojkarji dobri igrali v obrambi in protinapadih ter ušli na 14:10, a so jim gostje ves čas sledili. Nova manjša serija točk je naše popeljala v vodstvo z 20:17, zatem pa sta sledili dve napaki v napadu, prednost pa se je stopila le na točko, z 21:20. Sama končnica niza je minila v znamenju napak na začetnem udarcu Slovakov, pri 23:21 pa naši fantje niso izkoristili možnosti, da bi si priigrali zaključno žogo. Z novo napako Patka na servisu so jim jo podarili kar nasprotniki, niz pa so s 25:23 dobili Slovenci.

Druga tekma proti Slovaški bo jutri, prav tako ob 18. uri. | Foto: Druga tekma proti Slovaški bo jutri, prav tako ob 18. uri.

Zmaga v drugem nizu in vodstvo z 2:0 nista uspavala naših odbojkarjev, ki so odločno začeli tretji niz in hitro prišli do vodstva s 4:1, na začetni udarec Vinčića pa ga le še povišali na 8:2. Slovaki so v nadaljevanju z borbeno igro znižali zaostanek na 9:7, zatem pa je slovaški sprejem zatresel Danijel Koncilja, naši pa so po napadu Urnauta ušli na 12:8. Slovenci so še naprej izkoriščali slab sprejem gostujočih odbojkarjev, nove točke pa je z neugodnimi začetnimi udarci prinesel Čebulj. Obenem so naši dobro odigrali tudi vse protinapade ter prišli do visokega vodstva z 18:9. Slovaki, ki so nalet Slovencev poizkušali zaustaviti tudi z igralci s klopi, so se sicer še borili in točke dosegali predvsem prek Michalovica in Mlynarcika ter se Gianijevim varovancem še približali na 20:15. Naši so nato povedli s 23:16, Pajenk je z napadom prinesel prvo zaključno žogo pri 24:17, a je Patak še uspel zaključiti napad, Michalovic pa je dosegel dve točki za 24:20. Tekmo je z varanjem zaključil Vinčić.

Slovenski selektor je vse tri nize odigral z Dejanom Vinčićem na mestu podajalca, s sprejemalcema Tinetom Urnautom in Klemnom Čebuljem, blokerjema Alenom Pajenkom in Danijelom Konciljo, s korektorjem Mitjo Gasparinijem in liberom Janijem Kovačičem.

Slovenija : Slovaška 3:0 (18, 23, 20)

Slovenija: Štern, Pajenk 11, Šket 3, Gasparini 12, Hribar, Vinčić 5, Štalekar, Koncilja 4, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 7, Čebulj 15, Purić.

Slovaška: Bencz, Krisko 4, Kohut 6, Ondrovic 4, Kubs, Palgut 2, Michalovic 8, Mlynarick 11, Kasper, Turis, Patak 12, Chrtiansky 5, Presinsky 2, Kostolani, Gavenda, Halaj, Mikula, Petras, Ludha.

Ne spreglejte