Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 9. 2018,
11.48

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Mitja Gasparini Jani Kovačič Jan Kozamernik odbojka

Sreda, 26. 9. 2018, 11.48

5 let, 7 mesecev

Jani Kovačič in Jan Kozamernik

Slovenca statistično druga na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Jani Kovačič | Jani Kovačič je po statističnih podatkih drugi najboljši obrambni igralec na SP 2018. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Jani Kovačič je po statističnih podatkih drugi najboljši obrambni igralec na SP 2018.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenska odbojkarska reprezentanta Jani Kovačič in Jan Kozamernik sta navdušila s svojimi predstavami na svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Statistični podatki po prvem in drugem delu ju namreč uvrščajo med najboljše odbojkarje prvenstva. Slovenija je SP 2018 končala na devetem mestu.

Kaj pravijo številke? Mednarodna odbojkarska zveza FIVB je na spletni strani prvenstva objavila statistične podatke po prvem in drugem delu tekmovanja, med najboljšimi odbojkarji pa sta se znašla tudi slovenski prosti igralec Jani Kovačič in reprezentančni srednji bloker Jan Kozamernik.

Slovenija Kanada, pripravljalna tekma na SP, odbojka
Sportal Razočarani in jezni slovenski selektor ne ve, ali bi še vztrajal

Kovačič po učinkovitosti na lestvici najboljših obrambnih igralcev zaostaja le za Bolgarom Teodorjem Salparovom, za njim sta tudi odlični francoski reprezentant Jenia Grebennikov in Američan Erik Shoji. Kovačič je ob tem uvrščen tudi med najboljšo deseterico med sprejemalci. Na lestvici zaseda visoko sedmo mesto, pred njim, na šestem mestu, pa je še en slovenski reprezentant Klemen Čebulj. Najboljšo učinkovitost na sprejemu je na prvenstvu prikazal Francoz Earvin Ngapeth.

Jan Kozamernik zaseda drugo mesto med blokerji na SP 2018. | Foto: Sportida Jan Kozamernik zaseda drugo mesto med blokerji na SP 2018. Foto: Sportida

Z dobro igro v bloku se je na prvenstvu izkazal tudi Kozamernik, ki ga statistika uvršča na drugo mesto med blokerji. Boljši izkupiček od mladega Slovenca ima le Belgijec Simon Van De Voorde.

Gasparini peti server prvenstva

Mitja Gasparini in selektor Slobodan Kovač sta s Slovenijo osvojila deveto mesto. | Foto: Sportida Mitja Gasparini in selektor Slobodan Kovač sta s Slovenijo osvojila deveto mesto. Foto: Sportida Slovenija ima v prvi deseterici tudi Tineta Urnauta, ki je po številu doseženih točk na prvenstvu uvrščen na šesto mesto, skupaj je na prvenstvu nanizal 118 točk. S 149 doseženimi točkami je na prvem mestu lestvice Kanadčan John Gordon Perrin, drugi je Ngapeth s 136 točkami, tretji pa še en Kanadčan Nicholas Hoag s 129 točkami.

Najboljši napadalec po prvih dveh krogih je Američan Matthew Anderson s skoraj 60-odstotno učinkovitostjo v napadu. Na drugem mestu je Italijan Ivan Zaytsev, na tretjem Brazilec Douglas Souza. Najboljši od Slovencev je korektor Mitja Gasparini. Zaseda 33. mesto s 44,32-odstotno učinkovitostjo. Takoj za njim sta Čebulj in kapetan Urnaut.

Slovenija Avstralija odbojka
Sportal Slovenci se poslavljajo z grenčico v ustih, konec prvenstva tudi za Francijo

Gasparini je hkrati tudi peti server prvenstva, na katerem je v 116 poskusih nanizal 14 asov. Na prvem mestu je Rus Maksim Mihajlov, ki mu je s 104 začetnimi udarci uspelo doseči 15 asov. Med deseterico, na osmem mestu, je Čebulj z 12 asi iz 101 poskusa.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je nastope na SP 2018 sklenila s porazom proti Avstraliji. | Foto: FIVB Slovenska odbojkarska reprezentanca je nastope na SP 2018 sklenila s porazom proti Avstraliji. Foto: FIVB

Na lestvici podajalcev vodi Američan Micah Christenson pred Avstralcem Harrisonom Peacockom in Srbom Nikolo Jovovićem. Slovenski podajalec Dejan Vinčić zaseda 12. mesto.

Slovenija Brazilija
Sportal Slovenskih sanj o napredovanju je konec

Danes se bo s tekmami tretjega kroga nadaljevalo svetovno odbojkarsko prvenstvo v Italiji in Bolgariji. V boj za odličja se podaja šest reprezentanc, razdeljenih v dve skupini. Za uvrstitev v polfinale se bodo med seboj pomerile Italija, Srbija in Poljska, v drugi skupini bodo igrale ZDA, Brazilija in Rusija.

Ne spreglejte