Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2018,
21.30

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07

2

Natisni članek

FIVB svetovno prvenstvo 2018 SP v odbojki 2018 FIVB SP 2018 Slobodan Kovač slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut

Nedelja, 23. 9. 2018, 21.30

5 let, 7 mesecev

Slobodan Kovač po porazu proti Avstraliji

Razočarani in jezni slovenski selektor ne ve, ali bi še vztrajal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07

2

Slovenija Kanada, pripravljalna tekma na SP, odbojka | Slobodan Kovač je predstavo proti Avstraliji označil za katastrofalno. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Slobodan Kovač je predstavo proti Avstraliji označil za katastrofalno.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska odbojkarska reprezentanca je svoje prvo svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji končala s štirimi zmagami in štirimi porazi. Potem ko je v soboto po porazu proti Braziliji izgubila vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir v Torinu, je z medlo igro in nepravim pristopom izgubila tudi proti Avstraliji, ki bi jo Slovenci skoraj morali premagati.

To je zelo razjezilo slovenskega selektorja Slobodana Kovača, ki je vse skupaj označil za katastrofo: "Katastrofa, za katero sem v večji meri kriv sam. Fantov nisem znal motivirati, ampak vseeno veliko stvari ne razumem. Ali ni zadostna motivacija, da se boriš za osmo mesto, ali ni zadostna motivacija, da te gleda pet tisoč ljudi, ki znajo prepoznati določene stvari in se obrniti proti tebi?" srbski strokovnjak ni mogel verjeti svojim očem.

Slovenija Avstralija odbojka
Sportal Slovenci se poslavljajo z grenčico v ustih, konec prvenstva tudi za Francijo

Ni verjel besedam izbrancev

Njegovi izbranci so mu govorili, da jim ni vseeno, a sam ni dobil tega občutka. "Fantje sicer pravijo, da jim ni bilo vseeno, ampak ali je kdo to videl? Preprosto nismo imeli motiva, nismo se zavedali, da igramo za državo, ne za sebe," je jezno nadaljeval Kovač.

"Razočaran sem, težko kaj pametnega povem"

Je srbski strokovnjak res obupal nad slovenskimi fanti? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Je srbski strokovnjak res obupal nad slovenskimi fanti? Foto: Urban Urbanc/Sportida Medla predstava fantov ga je tako razjezila, da razmišlja celo o tem, da bi končal delo na slovenski klopi. "Izgubil sem živce, ne vem, zakaj. Verjemite mi, da bi se najraje pobral s klopi in odšel. Je fante, ki prvič igrajo na svetovnem prvenstvu, res lahko tako potrl poraz proti Braziliji? Ne moreš nekaterih stvari popravljati proti olimpijskim prvakom, mi smo veliko zapravili v tekmi z Argentino. Razočaran sem, težko kaj pametnega povem. V tem trenutku res ne vem, ali sem še pripravljen voditi to ekipo, ki je razvajena, ko ji ne gre."

Kovač je marca lani z Odbojkarsko zvezo Slovenije podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Vprašanje je, kaj se bo zgodilo, je pa res, da so glave še vroče. Mogoče bo drugače razmišljal po nekaj prespanih nočeh.

Bi moral Slobodan Kovač ostati slovenski odbojkarski selektor?

  • Da.
    79,05 %
    819 glasov
  • Ne.
    20,95 %
    217 glasov
Oddanih 1036 glasov

Kapetan zanikal besede selektorja

S selektorjevimi besedami se ni strinjal kapetan Tine Urnaut: "Od prvega dneva so se nam dogajale osnovne napake, to smo ponavljali tudi proti Avstraliji. Moramo priznati, da so bili Avstralci boljši. Mi smo od prvega do zadnjega odpovedali, ne bi govoril o posameznikih, kriva je ekipa, skupaj smo v dobrem in slabem. Niti v enem elementu nismo bili pravi, mučili smo se. Razočarani smo, a ne moremo reči, da nismo bili motivirani," je kapetan branil soigralce.

"Skupaj smo v dobrem in slabem." | Foto: FIVB "Skupaj smo v dobrem in slabem." Foto: FIVB

In dodal: "Želeli smo si, ves dan smo se spodbujali. Ni bilo niti enega, ki bi po včerajšnji tekmi rekel, zdaj je konec, gremo domov. A preprosto nismo imeli kakovosti, tekmeca s servisi nismo oddaljili od mreže, in če je tako, ne moremo igrati."

Slovenija je po porazu proti Avstraliji svetovno prvenstvo končala na devetem mestu. 

Ne spreglejte