Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2019,
13.00

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Alberto Giuliani

Četrtek, 14. 11. 2019, 13.00

4 leta, 5 mesecev

Slovenski selektor razkril karte

Giuliani naredil eno spremembo: namesto Šketa mariborski čudežni deček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Alberto Giuliani | Selektor Alberto Giuliani bo računal na enako zasedbo kot na evropskem prvenstvu. | Foto Grega Valančič / Sportida

Selektor Alberto Giuliani bo računal na enako zasedbo kot na evropskem prvenstvu.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Alberto Giuliani je objavil seznam reprezentantov, na katere bo računal v kvalifikacijah za olimpijske igre. Izbrana vrsta, v kateri je 14 odbojkarjev, se bo pred kvalifikacijskim turnirjem, ki bo na začetku novega leta v Berlinu, zbrala 27. decembra v Ljubljani.

Klemen Čebulj
Sportal Slab dan Čebulja, prvaki prekinili serijo Vinčića in Pajenka #video

Slovenski odbojkarji so v minuli reprezentančni sezoni nastopili na treh tekmovanjih. Z zmago v pokalu FIVB Challenger Cup so si priigrali tako želeno uvrstitev v elitno ligo narodov, izjemno pa so nastopili tudi na domačem evropskem prvenstvu in osvojili še drugo srebro v zadnjih štirih letih. Edini cilj, ki ga niso izpolnili, je uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu. V julijskih kvalifikacijah so morali Slovenci priznati premoč Poljski in Franciji, novo možnost za uvrstitev na olimpijski turnir pa bodo naši fantje imeli med 5. in 10. januarjem, ko si bodo v Berlinu skušali zagotoviti še zadnjo vozovnico za Japonsko.

V skupinskem delu tekmovanja se bodo najprej pomerili z Belgijo, sledila bosta obračuna z Nemčijo in Češko, v polfinale pa vodita prvi dve mesti. V drugi skupini bodo igrale Srbija, Francija, Bolgarija in Nizozemska.

Le ena sprememba, Klobučar ostaja libero

Izbrana vrsta se bo na pripravah zbrala 27. decembra v Ljubljani, kjer bodo Slovenci odigrali tudi tri pripravljalne tekme z Nizozemsko, Alberto Giuliani pa računa na štirinajst odbojkarjev z najnovejšega seznama. Na njem zaradi poškodbe kolena ni sprejemalca Alena Šketa, ki ga bo nadomestil sedemnajstletni odbojkar Maribora, Rok Možič, sicer pa sprememb v kadru reprezentance v primerjavi z EuroVolleyjem ni. Tudi na mestu libera ostaja Jan Klobučar, ne glede na to, da je Urban Toman zdaj že zdrav in redno igra za nemški United Volleys.

Alena Šketa zaradi poškodbe ni na seznamu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Alena Šketa zaradi poškodbe ni na seznamu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nespremenjena ostaja tudi sestava strokovnega štaba. Giulianiju bosta še naprej pomagala Sebastijan Škorc in Alfredo Martilotti, za telesno pripravo bo skrbel Leondino Giombini, delo statistika bo opravljal Roberto Di Maio, v štabu pa bosta tudi zdravnik Mile Majstorovič in fizioterapevt Haris Babić.

Z Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) so sporočili, da so organizatorji kvalifikacijskega turnirja v Berlinu začeli s prodajo vstopnic. Navijačem so na voljo dnevne vstopnice, katerih cene so 30 evrov v prvem in 17.50 evrov v drugem sektorju, pri čemer je nemška zveza slovenskim navijačem v dvorani Max-Schmeling-Halle namenila sektor H.

Slovenski seznam za turnir v Berlinu:


- podajalca:
Dejan Vinčić (Czarni Radom/Pol)
Gregor Ropret Gregor (Nantes/Fra)

- korektorja:
Mitja Gasparini (Wolfdogs Nagoja/Jap)
Tonček Štern (Luczniczka Bydgoszcz/Pol)

- srednji blokerji:
Jan Kozamernik (Milano/Ita)
Sašo Štalekar (Hypo Tirol AlpenVolleys/Nem)
Matic Videčnik (ACH Volley/Slo)
Alen Pajenk (Czarni Radom/Pol)

- sprejemalci:
Žiga Štern (Syros Foinikas/Grč)
Rok Možič (Maribor/Slo)
Klemen Čebulj (Trentino/Ita)
Tine Urnaut (Shanghai/Kit)

- prosta igralca:
Jan Klobučar (Narbonne Volley/Fra)
Jani Kovačič (Consar Ravenna/Ita)

Ne spreglejte