Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 6. 2021,
18.55

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Odbojkarska liga prvakov CEV odbojka

Petek, 18. 6. 2021, 18.55

2 leti, 10 mesecev

Evropska klubska tekmovanja

Šest slovenskih klubov med odbojkarsko elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
OK Merkur Maribor ACH Volley 5. tekma finala DP 2020/21 | Mariborčani bodo prvič nastopili v ligi prvakov. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Mariborčani bodo prvič nastopili v ligi prvakov.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

V naslednji sezoni 2021/22 bo v evropskih odbojkarskih klubskih tekmovanjih nastopalo rekordih 197 klubov iz 36 držav, med njim bo šest slovenskih, so danes sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Evropska odbojkarska zveza (CEV) je objavila, da bo v naslednji sezoni v evropskih klubskih pokalih nastopilo rekordnih 197 ekip iz 36 držav. V zadnji sezoni je bilo v teh tekmovanjih 164 klubov.

V prihajajoči sezoni bo v mednarodni konkurenci šest klubov iz Slovenije, Merkur Maribor bo prvič sodeloval v elitni ligi prvakov.

Evropska zveza je za nastop v ligi prvakov, v kateri bodo nastopili tudi Maribročani, pri moških prejela 35, pri ženskah pa 28 prijav iz 26 držav. V ligi prvakinj bodo nastopile tudi zmagovalke slovenskega prvenstva, odbojkarice Calcita Volleyja, a bodo morale za razliko od mariborske vrste, ki je že uvrščena v skupinski del tekmovanja, priložnost za preboj med evropsko elito iskati v kvalifikacijah. Tekmice bodo Kamničanke dobile 25. junija.

Kamničani in "bankirke" v pokal CEV

V pokalu CEV bodo nastopili slovenski pokalni zmagovalci, odbojkarji Calcita Volleyja, ki se bodo za najvišja mesta merili v konkurenci 31 moštev iz 16 držav. V boj za evropsko lovoriko se bodo v drugem najmočnejšem tekmovanju podale tudi slovenske podprvakinje, odbojkarice Nove KBM Branika.

Po dolgih letih nastopov v elitni ligi prvakov bodo odbojkarji ACH Volleyja v prihajajoči sezoni sodelovali v pokalu challenge, v katerem bo tekmovalo 37 moštev iz 24 držav, pri ženskah bo v konkurenci 42 ekip iz 27 držav Slovenijo zastopal Krim.

Sportal Slovenci proti trdoživemu Iranu vknjižili zmago in skočili na tretje mesto
Sportal Odbojkarji na mivki za olimpijsko vozovnico najprej proti Avstriji
Ne spreglejte