Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 3. 2017,
12.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Slobodan Kovač Nikola Grbić

Petek, 31. 3. 2017, 12.06

6 let, 6 mesecev

Priprave slovenske odbojkarske reprezentance

Selektorja sta si segla v roke, v Slovenijo prihaja svetovna velesila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Slobodan Kovač | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo tekme v sklopu priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo odigrala z dvema odbojkarskima velesilama. Maja se bodo tako Slovenci najprej pomerili z Iranom, nato pa še s Srbijo.

Srbi veljajo za eno najmočnejših reprezentanc na svetu. So zmagovalci lanske svetovne lige, od leta 1995 so na evropskih prvenstvih zbrali osem medalj, od tega dve zlati. Imajo tudi dve kolajni s svetovnih prvenstev, leta 2000 so postali olimpijski prvaki. Srbija, ki jo vodi nekdanji odlični odbojkar Nikola Grbić, na svetovni lestvici zaseda deseto mesto, na evropski pa tretje.

V Šoštanju bo odbojkarski praznik

"To, da se za nas zanimajo reprezentance z vrha svetovne lestvice in da so tekme pripravljene odigrati v Sloveniji, potrjuje, da imamo trenutno odlično selekcijo, pred katero so letos zares veliki izzivi. O tekmah sta se dogovorila oba selektorja Slobodan Kovač in Nikola Grbić, organizacijo prve tekme pa smo zaupali Šoštanju. Že zdaj lahko rečem, da pričakujemo pravi odbojkarski praznik," je dejal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca.

Slovenski odbojkarji se bodo v pripravah za EP pomerili z dvema svetovnima velesilama. | Foto: Vid Ponikvar Slovenski odbojkarji se bodo v pripravah za EP pomerili z dvema svetovnima velesilama. Foto: Vid Ponikvar

Prva tekma med Slovenijo in Srbijo bo v soboto, 20. maja, v Šoštanju, v času, ko bo tam potekal tudi vseslovenski odbojkarski konec tedna, v katerem se bodo mladi borili za državne naslove. Drugo srečanje bo dan pozneje v Ljubljani. Z Iranom se bodo Slovenci pomerili 14. maja v Hočah in 15. maja v Ljubljani.

Ne spreglejte