Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
27. 9. 2019,
0.35

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,47

3

Natisni članek

Jani Kovačič slovenska odbojkarska reprezentanca EuroVolley 2019

Petek, 27. 9. 2019, 0.35

4 leta, 7 mesecev

Jani Kovačič po zmagi nad Poljaki

Selektor ostal brez glasu, Kovačič: Poljaki, nas boste še podcenjevali? #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,47

3

EuroVolley 2019: Slovenija - Poljska | Jani Kovačič je prepričan, da je Slovenija pokazala, da je boljša od velike Poljske. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jani Kovačič je prepričan, da je Slovenija pokazala, da je boljša od velike Poljske.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po evropskih prvakih so v Stožicah padli še svetovni prvaki Poljaki. Slovenski selektor Alberto Giuliani je med tekmo ostal brez glasu, zato novinarji na koncu nismo dočakali njegove izjave, je pa pred mikrofon stopil eden izmed slovenskih junakov Jani Kovačič. Ta je po uvrstitvi v finale nekaj puščic usmeril proti Poljakom, ki so pred tekmo pokali od samozavesti. Praktično ni bilo intervjuja, v katerem ne bi napovedovali zmage, a izkazalo se je, da je šlo za račun brez slovenskega krčmarja.

EuroVolley 2019: Slovenija - Poljska
Sportal Dončića v ZDA "razneslo" od navdušenja, vsi v Pariz!
EuroVolley 2019: Slovenija - Poljska
Sportal Poljski selektor po šoku proti Sloveniji: Bronasta medalja? To je sranje.

"Menim, da smo v vseh odbojkarskih prvinah boljši. Če damo na mizo vsa dejstva, je težko najti nekaj, v čemer je Slovenija boljša. To ni aroganca, a tako pač je," je še v sredo zvečer poljskim novinarjem razlagal poljski kapetan Michal Kubiak, po porazu pa tako kot Giuliani odbrzel mimo slovenskih novinarjev. A ne zato, ker bi mu zmanjkalo glasu, pač pa zato, ker mu je muca pojedla jezik.

"Poljaki nas podcenjujejo že od leta 2015. Mislijo, da so boljši, a smo jih že na zadnjih treh prvenstvih vrgli ven in pokazali, da se nimamo več o čem pogovarjati. Res je, tisto tekmo pred tedni na olimpijskih kvalifikacijah v Krakovu smo izgubili, a sem že večkrat rekel, da bi bilo, če ne bi bilo treba zmagati s 3:0 v nizih, vse drugače," jih je po veliki zmagi Poljakom malce napel slovenski libero, ki že nekaj let navdušuje na tem igralnem položaju. Njegovo kakovost so opazili tudi Italijani, ki so 27-letnega Kanalca zvabili v svoje vrste. Iz ACH Volleyja je prestopil k Ravenni, kjer je v preteklosti igral tudi Klemen Čebulj.

Le malo jih je verjelo, da lahko po Rusih pade še Poljska, a je. In to zanesljivo. Bravo, fantje, najboljši ste. | Foto: Grega Valančič/Sportida Le malo jih je verjelo, da lahko po Rusih pade še Poljska, a je. In to zanesljivo. Bravo, fantje, najboljši ste. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Igrali smo tudi za Gregorja"

Že pred tekmo je v javnosti zaokrožila vest, da Slovenija ne bo mogla računati na drugega podajalca Gregorja Ropreta, ki so mu že v sredo zvečer operirali slepič. Ropret kljub operaciji ni želel zamuditi tekme in kljub ne najboljšemu počutju v Stožicah stiskal pesti za svoje soigralce. "Že pred tekmo ste videli, da smo ga vsi objeli. Vsi smo ga bili veseli in ga imeli v mislih tudi med tekmo. Igrali smo tudi zanj. Še vedno je pomemben del ekipa, a zdravje je na prvem mestu."

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Poljsko (foto: Grega Valančič in Matic Klanšek Velej / Sportida):

Fotogalerija
1 / 77

Kakšno slovo od Stožic 

Slovenci so po Rusih nadigrali tudi Poljake, ki v polnih Stožicah niso mogli zadihati s polnimi pljuči. Še drugi niz so dobili z več sreče kot pameti in znanja, na koncu pa povsem pošteno pokleknili pred slovenskimi vitezi, ki bodo v nedeljo naskakovali zlato odličje. 

Edina slaba stvar zmage nad Poljaki je to, da je bila to zadnja tekma v Stožicah. "Res je velika škoda, da ne bomo igrali pred temi krasnimi navijači, ki so nas spet popeljali nad 100 odstotkov, a že nekaj dni vemo, da gremo v Pariz. Ne glede na to, ali bi zmagali ali ne, a sami smo vedeli, da bomo v francoski prestolnici igrali za zlato odličje."

Škoda je le, da finala ne bo v Stožicah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Škoda je le, da finala ne bo v Stožicah. Foto: Grega Valančič/Sportida

Želja za finale? "Ni pomembno, kdo bo, ali Francozi ali Srbi. Mogoče bi sam raje odigral balkanski derbi, a tudi maščevanje galskim petelinom za leto 2015 ne bi bilo nič manj sladko. Upam, da bo vsaj kakšen izmed teh krasnih navijačev šel z nami tudi v Pariz, da s skupnimi močmi to pravljico spišemo do konca," je dodal slovenski "minister za obrambo".

S kom bi se raje pomerili v finalu v Parizu?

  • Francozi
    11,81 %
    230 glasov
  • Srbi
    88,19 %
    1717 glasov
Oddanih 1947 glasov

Bodo slovenski odbojkarji posegli po evropskem zlatu?

  • Da
    92,86 %
    1690 glasov
  • Ne
    7,14 %
    130 glasov
Oddanih 1820 glasov

Preberite še:

Slovenija Poljska
Sportal Francozi v solzah, Slovenci za zlato proti Srbiji #video #foto
EuroVolley 2019: Slovenija - Poljska
Sportal Še ena pravljična predstava sijajnih Slovencev, tokrat za finale
Ne spreglejte