Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
26. 9. 2019,
23.45

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

Natisni članek

EuroVolley 2019 svetovno prvenstvo

Četrtek, 26. 9. 2019, 23.45

4 leta, 7 mesecev

Vital Heynen po nepričakovanem porazu v polfinalu proti Sloveniji

Poljski selektor po šoku proti Sloveniji: Bronasta medalja? To je sranje.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

EuroVolley 2019: Slovenija - Poljska | Poljski selektor Vital Heynen je obžaloval izgubljen prvi niz. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Poljski selektor Vital Heynen je obžaloval izgubljen prvi niz.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Senzacija, drugi del. Slovenski odbojkarji so na kolena po evropskih spravili še svetovne prvake in se uvrstili v veliki finale evropskega prvenstva. Poljski selektor Vital Heynen se je nenehno vračal k dogodkom, ki so se zgodili v prvem nizu. Prišli so po zlato, zdaj jih čaka boj za bronasto odličje.

Ko so Poljaki v prvem nizu povedli z 9:4, je bilo videti, da si bodo v hitrem ritmu poskušali priigrati prednost z 1:0.

A slovenski odbojkarji so se na krilih navijačev, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano v Stožicah, vrnili v igro, kar je poljski selektor Vital Heynen po nepričakovanem porazu najbolj obžaloval.

Fotogalerija po uvrstitvi Slovenije v finale EP (foto: Matic Klanšek Velej, Grega Valančič (Sportida)

 

Fotogalerija
1 / 77

Rajanje slovenskih odbojkarjev z navijači

"Ko pustiš ekipi, da se priključi, dobiš novo tekmo. Imeli smo prednost, nato pa dovolili Sloveniji, da se je vrnila. Dali smo ji moč in dobili pravi boj. Izgubili smo občutek tekme," je iskal razloge za padec.

Slovenija Poljska
Sportal Francozi v solzah, Slovenci za zlato proti Srbiji #video #foto

Vračal se je v prvi niz, v katerem se je zgodil ključni trenutek

Izbranci Alberta Giulianija so zaigrali kot prerojeni in po dramatičnem boju dobili prvi niz. Nič manj napeto ni bilo v preostalih, ko je bila z izjemo tretjega končna razlika vsega dve točki.

Slovenski odbojkarji so igrali kot v transu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenski odbojkarji so igrali kot v transu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"V prvem nizu smo naredili napako, ker smo zapravili prednost," se je belgijski strokovnjak na klopi Poljske še naprej vračal k trenutku, v katerem se je tehtnica nagnila krepko na slovensko stran. Pa čeprav so njegovi odbojkarji drugi niz dobili.

Nato je na igrišču dvorane v Stožicah spet zagospodarila slovenska četa. Kapetan Tine Urnaut in soigralci so leteli na krilih navijačev ter se v četrtem nizu veselili ponovnega izjemnega dosežka.

"Prišli smo po zlato, ne bron"

Z zmago s 3:1 so se uvrstili v veliki finale, v katerem se bodo v nedeljo pomerili s Francijo ali Srbijo. Že zdaj je jasno, da bo v Pariz potovalo veliko slovenskih navijačev. "Slovenci so opravili boljše delo od nas. Nismo bili dovolj dobri. Majhne stvari so odločile," je dejal Heynen.

V poljskem taboru so bili pred tekmo v en glas prepričani, da jim ne more nobena ovira prekrižati poti do finala. A očitno so podcenjevali slovenske igralce, ki bodo v nedeljo lahko nadgradili srebrno medaljo iz leta 2015.

Razočaranje v poljskem taboru je bilo veliko. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Razočaranje v poljskem taboru je bilo veliko. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Poljakom ostaja boj za bronasto medaljo, s katero pa ne bodo zadovoljni: "Prišli smo po zlato. Nimam pojma, kdaj bo sploh tekma za tretje mesto. Nismo zmagali, potrebna bo analiza. Nihče ne more biti zadovoljen. Nihče ne želi govoriti o bronasti medalji. To je sranje. Vsaka ekipa enkrat izgubi. To je del športa. Nihče na zmaguje vedno. Slovenija je igrala bolje," je še dejal Belgijec, ki se je pred tekmo nekoliko podcenjevalno spraševal, ali je Slovenija sploh prava ekipa za uvrstitev v finale.

V četrtek je v Ljubljani dobil odgovor. Vsa Slovenija pa bo v nedeljo zgodaj zvečer - tekma se bo začela ob 17.30 - dobila še zadnji odgovor. Vprašanje je namreč, s kakšno medaljo okoli vratu bodo v domovino pripotovali naši odbojkarji. Z zlato ali srebrno?

EuroVolley 2019: Slovenija - Poljska
Sportal Še ena pravljična predstava sijajnih Slovencev, tokrat za finale
Ne spreglejte