Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2022,
13.20

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

legionarji slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 7. 11. 2022, 13.20

1 leto, 5 mesecev

Slovenski odbojkarski legionarji

Reprezentanti znova uspešni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
slovenska odbojkarska reprezentanca Iran Klemen Čebulj | Čebulj  je vpisal 14 točk. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Čebulj je vpisal 14 točk.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski odbojkarski reprezentanti in reprezentantke imajo za seboj nove tekme v prvenstvih po vsej Evropi in v Aziji. Čeprav njihovi klubi s številom zbranih zmag niso bili tako uspešni kot v preteklih krogih, so naši fantje in dekleta znova opozorili nase.

V poljskem prvenstvu je Jastrzebski Wegiel, neposredni tekmec za prvo mesto, zadal prvi poraz Asseco Resovii naših reprezentantov Klemna Čebulja in Jana Kozamernika, slavil je s 3:0. Kozamernik je tokrat dosegel šest točk, tri z napadom in tri z blokom, Čebulj pa je vpisal 14 točk, vse je prispeval z napadom, v katerem je bil 65-odstoten. V četrtem krogu francoskega prvenstva za ženske je St-Raphael slavil novo zmago, z 0:3 v gosteh pri ekipi France Avenir 2024. Mija Šiftar je k zmagi prispevala 13 točk, 11 jih je vknjižila z napadom (44-odstotna uspešnost), dve pa s servisom. Uspešen je bil tudi Cannes Eve Zatkovič, ki je s 3:0 odpravil Chamalieres, naša odbojkarica pa je igrala v tretjem nizu in dosegla šest točk, pet z napadom (56-odstotna uspešnost) in eno z blokom.

Moštvo JTEKT Stings Tineta Urnauta se je v 5. in 6. krogu japonskega prvenstva merilo z ekipo Arrows Toray in se domov vrnilo s polovičnim izkupičkom. Na prvi tekmi so bili s 3:0 boljši domači, na drugi so z 1:3 slavili gostje. Naš kapetan je na prvi tekmi zabeležil 10 točk, na drugi pa se je ustavil pri 19 točkah in bil tudi najboljši igralec svoje ekipe.

V 3. krogu prvenstva v Grčiji sta se Tonček Štern in Alen Pajenk z Olympiakosom veselila tretje zaporedne zmage, v soboto z 2:3 v gosteh pri Orestiadasu. Štern se je izkazal z 19 točkami, od tega 14 z napadom (39-odstoten), dodal je še štiri ase in en blok. Pajenk je v statistiko vpisal 9 točk, osem z napadom (57-odstoten), eno z blokom. Na Madžarskem je znova zelo dobro igrala Selena Leban, a njenih 21 točk ni bilo dovolj za zmago Fatuma, ki je v gosteh s 3:1 klonil proti Kapošvarju.

Štern se je izkazal z 19 točkami, od tega 14 z napadom (39-odstoten), dodal je še štiri ase in en blok. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Štern se je izkazal z 19 točkami, od tega 14 z napadom (39-odstoten), dodal je še štiri ase in en blok. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V italijanskem prvenstvu se je Sir Safety Susa Perugia z Gregorjem Ropretom veselila novih treh točk, tokrat je s 3:0 odpravila Allianz Milano, priložnost za igro pa je naš podajalec dobil v prvem nizu, ko je odšel na servis. WithU Verona je morala v gosteh s 3:1 priznati premoč ekipi Cucine Lube Civitanova. Rok Možič je dosegel 15 točk, od tega 13 z napadom, v katerem je bil polovično uspešen, dve pa je dodal z blokom.

V preteklem tednu sta bila v turškem prvenstvu za ženske odigrana uvodna kroga. Aydin Saše Planinšec je na prvi tekmi sezone v gosteh s 3:0 klonil proti Yollariju, pred domačimi gledalci pa se je veselil zmage s 3:2 proti Kuzeyboru. Naša reprezentančna blokerka je na prvi tekmi v statistiko vpisala tri točke, dve z blokom, eno z napadom, na drugi tekmi pa je zbrala devet točk, šest z napadom (38-odstotna uspešnost), dve z blokom in eno s servisom. Tudi na Češkem smo v preteklem tednu spremljali dva kroga prvenstva, 7. in 8., Dnipro Mirte Velikonja Grbac pa je doživel dva poraza. Najprej je s 3:0 izgubil z Olympom, zatem z 0:3 še s Prostejovom. Naša reprezentantka na prvi tekmi ni dobila veliko priložnosti za igro, na drugi pa ni igrala.

V nemškem prvenstvu, v katerem igrajo Dejan Vinčić, Žiga Štern in Sašo Štalekar, pri moških ta konec tedna tekme niso bile odigrane, pri ženskah pa je svoj prvenec v dresu Erfurta dočakala Darja Eržen. Erfurt je sicer v gosteh s 3:2 izgubil z Muensterjem, našo korektorico pa smo na igrišču za kratek čas videli v drugem in tretjem nizu. V Iranu je Foolad Sirjan po odličnem začetku in petih zaporednih zmagah zdaj doživel že drugi poraz, tekmo 8. kroga pa bo moštvo Mitje Gasparinija igralo v sredo proti Yazdu.

Preberite še:

1. DOL: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal ACH Volley v ligi prvakov ne želi biti statist
SP v odbojki sede: Slovenija - Iran
Sportal Slovenske odbojkarice v Sarajevu začele z zmago in porazom
Tjaša Kotnik
Sportal Uspeh kariere za slovenski odbojkarici
Ne spreglejte