Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 8. 2023,
14.53

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Natisni članek

Hrvaška Marco Bonitta EuroVolley2023 slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 13. 8. 2023, 14.53

1 leto, 1 mesec

Pripravljalna tekma, Ljubljana

Slovenke zmagovito opravile zadnji test pred EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Slovenke so na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom s 3:0 premagale Hrvatice. | Foto OZS/Aleš Oblak

Slovenke so na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom s 3:0 premagale Hrvatice.

Foto: OZS/Aleš Oblak

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom, ki se bo začelo v torek, s 3:0 (20, 23, 23) premagala Hrvatice.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke na drugi tekmi z Azerbajdžanom izgubile
Slovenija - Azerbajdžan, odbojka
Sportal Slovenke zanesljivo dobile prvi obračun z Azerbajdžankami

Slovenske odbojkarice odštevajo dneve do nastopa na tretjem evropskem prvenstvu, ki ga bodo skupaj gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija. Vse skupaj se bo začelo v torek, 15. avgusta, prvakinje stare celine pa bodo znane 3. septembra.

Slovenke so ta teden že odigrale dve pripravljalni srečanji, v sredo so za zaprtimi vrati v Ljubljani Azerbajdžanke premagale s 3:1 v nizih, v četrtek pa v Mariboru po hudem boju istim tekmicam priznale premoč z 2:3. Zasedba italijanskega stratega Marca Bonitte pa je v nedeljo odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo in zanesljivo premagala Hrvatice.

Uvod v prvi niz je bil izenačen, Slovenke pa so prvič povedle pri izidu 12:11. Zatem so pobegnile na 15:11. Hrvatice so se nato povsem približale, a so v končnici slovenske odbojkarice zadržale prednost in ga dobile z 25:20.

Po zgodnjem vodstvu Slovenije v drugem nizu je Hrvaška na račun nezbranosti Slovenk pripravila preobrat in povedla z 11:8. Slovenija je v vodstvo spet prišla pri 14:13. Gostujoča zasedba je izid poravnala na 21:21, v zaključku pa so bile znova bolj zbrane gostiteljice.

V zadnjem nizu so Slovenke že od prve točke narekovale ritem. Po zanesljivi prednosti je dekletom nekoliko padla zbranost, in Hrvatice so se približali na tri točke zaostanka (13:16). Po minuti odmora Bonitte so Slovenke zaigrale bolje in dobile tudi tretji niz.

Slovenke bodo na prvenstvo odpotovale v sredo, prva tekma jih čaka v petek proti Poljakinjam. | Foto: OZS/Aleš Oblak Slovenke bodo na prvenstvo odpotovale v sredo, prva tekma jih čaka v petek proti Poljakinjam. Foto: OZS/Aleš Oblak

Po dogovoru selektorjev sta reprezentanci nato odigrali še dva niza, oba so dobile Slovenke, ki so s tem zaključile priprave na EP. Pred odhodom v Belgijo bodo opravile še en trening, na prvenstvo bodo odpotovale v sredo, prva tekma skupinskega dela prvenstva pa jih čaka v petek v Gentu proti Poljski.

Slovenke bodo skupinski del evropskega prvenstva igrale v Gentu, v zahtevni skupini jim bodo ob gostiteljicah Belgijkah nasproti stale Poljakinje, Srbkinje, Madžarke in Ukrajinke. Osnovni cilj Slovenk je napredovanje iz skupine in osmina finala, ki si jo bodo zagotovile prve štiri iz vsake skupine.

Pripravljalna tekma, dvorana Črnuče, Ljubljana

Nedelja, 13. avgust
Slovenija : Hrvaška 3:0 (20, 23, 23)
Slovenija: Mlakar 4, Pogačar 2, Pucelj 14, Lorber Fijok 4, Zatković 22, Šiftar 21,. Najdič 2, Velikonja Grbac 7, Milošič 9, Boisa 3, Mazej, Planinšec 5, Kukman 4, Banko, Ramić. Selektor: Marco Bonitta

Hrvaška: Antunović 3, Mihaljević 16, Strunjak 14, Butigan 14, Deak, Štimac, Mlinar 6, Karatović, Strize, Marković 1, Šamadan 11, Trcol 3, Kovco, Štimac I., Freund. Selektor: Ferhat Akbas.

 

slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenci z drugo postavo boljši od Kameruna
Ne spreglejte