Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 8. 2023,
20.15

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

EuroVolley2023 Marco Bonitta slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 10. 8. 2023, 20.15

8 mesecev, 3 tedne

Pripravljalna tekma

Slovenke na drugi tekmi z Azerbajdžanom izgubile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Slovenke so na četrtkovi tekmi z Azerbajdžankami izgubile z 2:3. | Foto Aleš Oblak

Slovenke so na četrtkovi tekmi z Azerbajdžankami izgubile z 2:3.

Foto: Aleš Oblak

Slovenske odbojkarice od evropskega prvenstva loči še manj kot teden dni. V sredo so v Ljubljani Azerbajdžanke premagale s 3:1, v četrtek pa v Mariboru z istimi tekmicami izgubile z 2:3 (16, -20, 17, -22, -16). 

Slovenija - Azerbajdžan, odbojka
Sportal Slovenke zanesljivo dobile prvi obračun z Azerbajdžankami

Izbranke italijanskega stratega na slovenski klopi Marca Bonitte so zadnji del priprav na evropsko prvenstvo začele z dvema tekmama z Azerbajdžanom. Na prvem od dveh dvobojev so bile boljše s 3:1, na drugem pa po precej bolj izenačenem dvoboju morale priznati premoč tekmicam po petih nizih.

Preselile so se v Maribor, kjer je bila ta tekma del odbojkarskega spektakla, kot so pri domači zvezi poimenovali dvojni spored - sledila je namreč še prijateljska tekma moške reprezentance proti Egiptu, na njej pa se je reprezentančno upokojil Mitja Gasparini.

Odbojkarice so dvoboj z Azerbajdžankami začele zanesljivo, povedle z 9:6 in prednost v uvodnem nizu vseskozi zadržale. V drugem nizu so slovenske hitro zaostale (10:12) in potem niso mogle več priti blizu tekmicam, ki so niz dobile s 25:20. V tretjem so gostiteljice odgovorile s podobno mero in brez večjih težav zmagale s 25:17, bolj izenačen pa je bil spet četrti niz. Slovenke so se približale na 19:21, a nazadnje izgubile z 22:25 Odločal je peti niz, v katerem so se gostiteljice že znašle v velikem zaostanku (8:12), a so se še vrnile in izenačile na 13:13. V končnici so bile spet bolj zbrane Azerbajdžanke in na koncu slavile s 16:14.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Foto: Aleš Oblak Foto: Aleš Oblak Pri Sloveniji je bila z 20 točkami najuspešnejša Iza Mlakar, eno manj je dodala Lorena Lorber Fijok, po 12 pa srednji blokerki Saša Planinšec in Mirta Velikonja Grbac.

"Žalostna sem, da nam ni uspelo pripeljati petega niza v našo korist in zmagati pred našimi navijači. Vseeno sem vesela, da smo se v težkih trenutkih vrnile v igro, kar nam je manjkalo na prejšnjih preizkusih. Vseeno se v naši igri še pojavljajo nihanja, za katera upam, da jih do začetka evropskega prvenstva odpravimo," je tekmo ocenila kapetanka Planinšec.

Pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Belgiji, Italiji, Nemčiji in Estoniji, bodo Slovenke odigrale še dve prijateljski tekmi, s Hrvaško se bodo pomerile 12. in 13. avgusta v Ljubljani.

Prva tekma na EP v Gentu pa Slovenke čaka proti Poljski 18. avgusta. V skupini A igrajo še domačinke Belgijke, Madžarke, Srbkinje in Ukrajinke.

Pripravljalna tekma, dvorana Tabor

Četrtek, 10. avgust
Slovenija : Azerbajdžan 2:3 (16, -20, 17, -22, -16).

Slovenija Egipt Odbojka
Sportal Zmaga ob slovesu dolgoletnega motorja, Vinčić odšepal z igrišča
Ne spreglejte