Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2019,
0.34

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Natisni članek

evropsko prvenstvo EuroVolley 2019 slovenska odbojkarska reprezentanca Klemen Čebulj

Nedelja, 22. 9. 2019, 0.34

4 leta, 6 mesecev

poročilo s tekme slovenija : bolgarija

Slovenci po hladni prhi ob koncu prvega niza stopili na plin in zdirjali v četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Slovenija odbojka | Slovenski odbojkarji so z zmago s 3:1 nad Bolgarijo napredovali v četrtfinale evropskega prvenstva. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Slovenski odbojkarji so z zmago s 3:1 nad Bolgarijo napredovali v četrtfinale evropskega prvenstva.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je uspešno prestala prvi izločilni dvoboj evropskega prvenstva. V osmini finala je v ljubljanskih Stožicah s 3:1 (-25, 17, 16, 17).

Slovenija odbojka
Sportal Slovenski selektor: Reakcija igralcev je bila fenomenalna #foto

Slovenski odbojkarji so tekmo začeli zbrano, kot so obljubljali. Napak ni bilo, vse je delovalo, kot na obračunu dveh izenačenih tekmecev mora. Posledica tega je bila, da so po enakovrednem začetku prvi prišli do nekoliko bolj občutnega vodstva 17:14. Vodili so tudi z 20:16, 22:18, nato pa se je zgodilo tisto, kar se jim ne bi smelo. Zatresle so se jim roke, zapravili so tri zaključne žoge. Alen Pajenk jim je priboril še četrto, tudi te niso izkoristili, kar je kaznoval Todor Skrimov, ki je dosegel as, zatem pa so domači še storili napako v bloku in niz je pripadel tekmecev.

Ko so Bolgari na začetku drugega niza povedli s 5:1, so se navijači ustrašili, da je domačo ekipo nesrečno izgubljeni niz tako psihično načel, da ne bodo več konkurenčni. Toda to se ni zgodilo, po odmoru, ki ga je zahteval slovenski selektor, so na igrišče prišli kot prerojeni. Že na šesti točki sta bili ekipi izenačeni, nekaj trenutkov pozneje so Slovenci po bloku Tineta Urnauta vodili z 10:6, zato so imeli največ zaslug servisi Klemna Čebulja, med drugim je v tej seriji točk dosegel tudi dva asa. Slovenci so se povsem razigrali, po bloku Alena Pajenka so vodili s 15:8, prednost pa tokrat vendarle ohranili do konca.

Klemen Čebulj je imel odličen večer. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Klemen Čebulj je imel odličen večer. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Slovenija odbojka
Sportal Slovenci prek Bolgarov v četrtfinale, kot zadnji med osem še Italijani #foto

Na začetku tretjega niza so Bolgari prišli k sebi, a naleta tekmecev niso mogli zaustaviti. Do izida 10:8 so še nekako držali, a bloka Pajenka in Dejana Vinčića sta jih popolnoma demoralizirala. Razlika se je le še večala, Bolgari so bili povsem nemočni.

Fotogalerija (Saša Pahič Szabo/Sportida):

Fotogalerija
1 / 91

In njihova nemoč se je še nadaljevala. Na začetku so gostitelji z dvema zaporednima asoma Čebulja povedli s 3:0, nekaj pozneje tudi 5:1. Tonček Štern, ki je v drugem nizu zamenjal Mitjo Gasparinija, jih je povedel v vodstvo 11:6. Stožice so bile na nogah, za dodatno veselje z novim asom za 14:9 je poskrbel Čebulj. Slovenci so bili razigrani, tekmec nikakor ni našel protiorožja.

Tekmec Slovencev v ponedeljkovem četrtfinalu bo Rusija, s katero se je merila že v predtekmovalni skupini, takrat so bili Rusi premočni.

Slovenija : Bolgarija 3:1 (-25, 17, 16, 17)

Dvorana Stožice, gledalcev 8336, sodnika: Petrović (Srbija), Gocalves (Portugalska).

* Slovenija: T. Štern 8, Pajenk 8, Kozamernik 11, Šket, Gasparini 5, Vinčić 5, Štalekar, Ž. Šter, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret, Urnaut 11, Čebulj 17.
* Bolgarija: Dimitrov, Atanasov 12, Gocev 4, Skrimov 1, Seganov, Josifov 6, Salparov, Todorov 2, Kadankov, Penčev 7, Sokolov 12, Grozdanov 1, Karakašev, Petrov.

Slash
Sportal Pasji navijač Slovencev se je vrnil v Stožice #foto
Ne spreglejte