Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2017,
0.19

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pokal challenge SIP Šempeter odbojka

Petek, 20. 1. 2017, 0.19

7 let, 2 meseca

Pokal Challenge, 2. krog

Poraz Šempetranov v Bergnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
odbojka | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarji SIP Šempetra so v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge v gosteh izgubili z norveško ekipo Viking TIF Bergen z 1:3 (-13, 23, -27, -18).

Šempetrani, ki so v prvem krogu pokala challenge izločili hrvaško ekipo Međimurje Centrometal, so na Norveško pripotovali brez svojega prvega organizatorja igre Jerneja Vrhunca, ki je imel študijske obveznosti. Vprašanje je, kako bi se z njim tekma v Bergnu razpletla, tako pa so morali priznati premoč domače ekipe, ki je bila boljša v vseh elementih igre, predvsem pa s kar 13 asi na servisu.

V prvem nizu so ob prvem tehničnem odmoru za domačini zaostajali le za točko, z njimi so držali korak še vse do izida 10:12, nato pa so popolnoma popustili na sprejemu, predvsem so imeli težave na servis Oerjana Siljanderja, ki je imel največ zaslug za visoko zmago Vikinga. Tudi drugi niz se ni začel ravno po željah varovancev Sebastjana Cilenška, saj so še do drugega tehničnega odmora zaostajali za dve točki. Toda v nadaljevanju niza so le pokazali zobe. Na servis Gregorja Hircija so ulovili nasprotnika, v končnico pa so vstopili z vodstvom 21:18. Zaustavili so tudi najbolj najbolj nevarna igralca domače ekipe Siljanderja in Oeivinda Hordvika, zato pa se je v njihovih vrstah razigral Danijel Pokeršnik. Čeprav so se jim domačini popolnoma približali, so Šempetrani le prišli do izenačenja v nizih.

Edini slovenski predstavnik v pokalu challenge je bil večinoma v vodstvu, največ za pet točk (8:13), vodili so tudi še s 16:13, toda po štirih zaporednih točkah domačinov so pobudo prevzeli norveški odbojkarji, ki so tudi prvi prišli do zaključne žoge. Prvo so tako kot še naslednji dve, Šempetrani obranili, nato sami prišli v priložnost za vodstvo z 2:1 v nizih, toda na svojo žalost je niso izkoristili, zato pa Norvežani četrto so.

Še pod vtisom zapravljene priložnosti v tretjem nizu so gostje začeli četrtega. Vendar so po zaostanku štirih točk ob prvem tehničnem odmoru, celo prišli do vodstva s 14:13. Do 17. točke je bil izid še izenačen, v zaključku niza pa spet popustili na sprejemu, pa tudi napad ni bil ravno učinkovit, tako da so odbojkarji Vikinga prišli do zaslužene zmage.

Trener Šempetra: Žal mi je za tretji niz

"V prvem nizu so nas v vseh elementih presenetili, nato pa smo popravili sprejem in imeli dober servis. Žal mi je za tretji niz, ko smo že imeli vse v svojih rokah, ampak se je žal v končnici zatresla roka. V četrtem nizu smo držali priključek do sredine niza, na koncu pa je odločilo nekaj dobrih servisov nasprotnikov. Kljub porazu smo videli, da z njimi lahko igramo in na povratni tekmi bo naš prvi cilj, da pridemo do zlatega niza," je po porazu dejal Sebastjan Cilenšek, trener SIP Šempetra.

Povratna tekma bo na sporedu v četrtek, 2. februarja. Šempetrani bodo za napredovanje v tretji krog potrebovali zmago s 3:0 ali 3:1, nato pa bodo morali biti boljši še v zlatem nizu, vsi drugi izidi bodo šli na roke Norvežanom.

Viking TIF Bergen : SIP Šempter 3:1 (13, -23, 27, 18)

Arena Straume, gledalcev 300, sodnika: Andersen (Danska), Khuc (Belgija).

Viking TIF Bergen: Sundfjord, Holing, Morken 6, Khanevski, Hordvik 14, Haukas 1, Sannarnes, Siljander 19, Bjelland 5, Langlo, Nordboe, Svenoey, Eithun, Hylland 16.

SIP Šempeter: Marovt 5, Bukšek, Robida, D. Pokeršnik 10, Udrih, G. Vrhunc 7, Javornik 8, Majcenović Zuka 1, Boženk, Hirci 5, Hrastovec 5.
Ne spreglejte