SiolNET. Sportal Odbojka
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kakšna bo usoda Slovenije?

1,28

termometer

 | Foto: FIVB
Foto: FIVB

Tudi po koncu svetovne lige slovenski odbojkarji še vedno ne vedo, ali bodo v prihodnji sezoni nastopali med elito tega prestižnega tekmovanja ali ne. Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je Mednardno odbojkarsko federacijo (FIVB) že pred 14 dnevi s pismom prosila za obrazložitve, a vse do danes ni dobila nobenega odgovora. Kaj se čaka? 


"Vse odkar so se sredi junija v medijih, kasneje pa tudi na spletni strani bolgarske odbojkarske zveze (zapis je bil dan po objavi umaknjen) pojavile informacije o spremembi formata tekmovanja v svetovni ligi FIVB World League, ki poteka pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) in ki Slovenijo v sezoni 2018 kljub zmagi v drugem kakovostnem razredu izključuje iz tekmovanja v prvi kakovostni skupini lige, Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) na vse mogoče načine skuša priti do informacij oz. odgovorov in se sočasno intenzivno pripravlja na možne razplete.

Odbojkarska zveza Slovenije je od FIVB že pred časom zahtevala pojasnilo in predsednika mednarodne zveze dr. Aryja Graco povabila na pogovore v Slovenijo oz. zahtevala sestanek na sedežu FIVB v Lozani. Kakršnegakoli odgovora ali povabila FIVB do danes, dne 12. 7. 2017, OZS ni prejela, zato je mednarodno zvezo danes še enkrat prosila za pojasnilo. 

Odbojkarska zveza Slovenije je vseskozi v stiku tako z Olimpijskim komitejem Slovenije kot tudi z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, ki FIVB prav tako pozivata, da pojasni nastalo situacijo. V sodelovanju z dvema priznanima odvetniškima pisarnama so stekle tudi že aktivnosti v povezavi s pripravo pravne argumentacije primera oz. vse potrebne dokumentacije, ki bi jo OZS pristojnim inštitucijam predložila v primeru, da bi se FIVB vendarle odločila potrditi format tekmovanja, ki bi bil v škodo Sloveniji," so v sporočilu za javnost zapisali pri OZS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin