Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
4. 7. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

FIVB svetovna liga slovenska odbojkarska reprezentanca OZS

Torek, 4. 7. 2017, 11.00

6 let, 7 mesecev

Zmeda vse večja: Bolgari izbrisali novico

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Bolgarska odbojkarska zveza je pred dnevi na svoji uradni strani ponosno objavila zanjo zelo veselo novico o tem, da bodo tudi uradno del prenovljene svetovne lige, ki so jo poimenovali nova odbojkarska liga. Kot smo že večkrat omenili, bo v njej nastopalo le 16 izbranih reprezentanc. Zanimivo je, da te novice ni več mogoče videti. Očitno je Mednarodna odbojkarska federacija (FIVB) povzdignila glas in zaukazala Bolgarom, naj vse skupaj skrijejo in izbrišejo.

Novice ni več: očitno je šlo za šum v komunikaciji med Bolgarsko odbojkarsko zvezo in FIVB. | Foto: Novice ni več: očitno je šlo za šum v komunikaciji med Bolgarsko odbojkarsko zvezo in FIVB.  


Lahko rečemo, da gre za zelo amaterski način prikrivanja resnice, a škoda je bila narejena. Bolgari, ki se očitno s FIVB niso razumeli, kdaj in kako se bo informacijo delilo s svetom, so šli celo tako daleč, da so objavili tudi spored tekmovanja elitne šestnajsterice in dokazali, da v ozadju potekajo umazane igrice.

Konec svetovne lige, čas za novo odbojkarsko ligo?

Čeprav v Sloveniji mnogi še vedno verjamejo, da bosta na koncu zmagala pravica in šport, je za tak scenarij vsak dan manj možnosti. Če bo FIVB res ustanovila novo ligo za izbrance in čez noč zaprla "staro" svetovno ligo, bo Slovenska odbojkarska zveza (OZS) imela zelo malo možnosti, da kaj doseže tudi na Mednarodnem športnem razsodišču (CAS), kamor se nameravajo obrniti, če bo treba. Za zdaj res kaže, da bo Slovenija grdo izigrana, na FIVB pa bo padla velika črna pika.

Spored novega tekmovanja, ki se je nekaj dni bohotil na uradni strani Bolgarske odbojkarske zveze. | Foto: volleyball.bg Spored novega tekmovanja, ki se je nekaj dni bohotil na uradni strani Bolgarske odbojkarske zveze. Foto: volleyball.bg

Dejstvo je, da se v globalno tako močnem športu take stvari ne bi smele dogajati, a denar je sveta vladar. Če nisi tržno zanimiv in če v skupno malho ne prineseš visokega zneska denarja, si očitno pogrešljiv, ne glede nato, da si boljši od večine, ki bodo igrali v novoustanovljeni ligi.

Ekipe, ki naj bi po novem formatu nastopale v prihodnji sezoni svetovne lige, so: ZDA, Brazilija, Argentina, Italija, Poljska, Srbija, Francija, Nemčija (ta je obstala v tretjem kakovostnem razredu), Rusija, Iran, Kitajska in Japonska, poleg njih pa še Bolgarija, Kanada, Avstralija in Južna Koreja.

Bo Slovenija v prihodnji sezoni igrala med elito?

  • Da.
    72,47 %
    987 glasov
  • Ne.
    27,53 %
    375 glasov
Oddanih 1362 glasov
Ne spreglejte