Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2017,
20.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Alessandro Chiappini slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 2. 7. 2017, 20.50

6 let, 6 mesecev

Chiappini objavil seznam odbojkaric

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Slovenija odbojka | Foto CEV

Foto: CEV

Pred slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco je pestro obdobje, saj bodo naša dekleta konec avgusta nastopila v tretjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki jih bo gostila Nizozemska, v začetku septembra pa našo izbrano vrsto čaka še nastop na domačem svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani.

Selektor Alessandro Chiappini, ki bo dekleta zbral 24. julija v Mariboru, je objavil seznam dvajsetih odbojkaric, med katerimi je kar nekaj novink. "Na seznamu je nekaj novih imen, saj je zame zelo pomembno, da bolje spoznam še nekaj slovenskih odbojkaric. Sicer časa za priprave na tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo ne bo veliko, a je to edina možnost, da se spoznam s slovenskimi talenti in na podlagi videnega pripravim okvir dela za prihodnost," je uvodoma dejal Chiappini.

Izbrana vrsta bo v Mariboru, kjer se bo v okviru pripravljalnih tekem kar trikrat pomerila z Belgijo, ostala do 13. avgusta, nato pa se dekleta selijo v Ljubljano, kjer bodo opravila še drugi del priprav pred kvalifikacijskim turnirjem za svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Nizozemska. Na njem se bodo Slovenke pomerile z Nizozemkami, Belgijkami, Bolgarkami, Čehinjami in Grkinjami. Na svetovno prvenstvo vodita prvi dve mesti.

"So stvari, ki jih lahko naredimo še precej bolje, in na to se bomo osredotočili na pripravah." | Foto: CEV "So stvari, ki jih lahko naredimo še precej bolje, in na to se bomo osredotočili na pripravah." Foto: CEV

"Pred nami so cilji, ki jih želimo izpolniti"

Slovenke so se na turnir v Rotterdamu uvrstile po tem, ko so v drugem krogu kvalifikacij, po porazu proti Nemčiji in po zmagah nad Francijo, Estonijo, Portugalsko in Finsko, osvojile drugo mesto. "Na turnirju na Portugalskem smo postavili temelje te ekipe, ki je na kvalifikacijah delovala zelo dobro. Vseeno pa zdaj vemo, katerim stvareh se moramo največ posvečati in kaj vse moramo še popraviti. So stvari, ki jih lahko naredimo še precej bolje, in na to se bomo osredotočili na pripravah. Pred nami so namreč cilji, ki jih želimo izpolniti. Igrati na tako pomembnem turnirju in na tako visoki ravni bo za nas odlična priložnost, da kot ekipa še zrastemo, še posebej nam bo to prišlo prav kot priprava za svetovno prvenstvo do 23 let," je o pričakovanjih spregovoril italijanski strateg. 

Slovenske odbojkarice v tej sezoni čakata še dve pomembni akciji. | Foto: CEV Slovenske odbojkarice v tej sezoni čakata še dve pomembni akciji. Foto: CEV

V Ljubljani že po novih pravilih?

Zadnji se skupaj s štabom za zdaj osredotoča le na kvalifikacije in se nastopu na svetovnemu prvenstvu do 23 let v Ljubljani še ne posveča preveč: "Največja težava bo prilagajanje na nova pravila, saj bomo kvalifikacije igrali še po starih, prvenstvo pa že po novih. Če na mednarodni zvezi ne bodo vztrajali pri spremembi pravila pri napadu z druge linije, bo prilagajanje precej lažje. Ne glede na vse bodo izkušnje, ki jih bomo dobili na Nizozemskem, najpomembnejše. Najprej se bomo torej osredotočili na kvalifikacije za svetovno prvenstvo, naš cilj pa je seveda, da tudi svetovno prvenstvo pričakamo v najboljši mogoči formi, potem pa bomo videli, kakšne so naše nasprotnice, kakšne so njihove lastnosti. Naredili bomo vse, da se bomo z njimi lahko enakovredno kosali."

Kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu se bodo na Nizozemskem začele 23. avgusta, svetovno prvenstvo v Ljubljani pa bo med 10. in 17. septembrom.

Seznam reprezentance Slovenije (20 odbojkaric):

Podajalke: Eva Mori (Beziers Volley, Fra), Sara Najdič (Nova KBM Branik), Ivana Tanasković (brez kluba);

Sprejemalke: Katja Mihalinec, Pia Blažič (obe Calcit Volleyball), Lana Ščuka (Lardini Filottrano, Ita), Anita Sobočan, Ana Marija Vovk, Nika Blagne (vse Nova KBM Branik);

Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc (obe Calcit Volleyball), Ela Pintar (Nova KBM Branik), Saša Planinšec (DSC Volleyball, Nem), Teja Bavdaž, Sara Đukić (obe GEN-I Volley);

Korektorice: Iza Mlakar (Nova KBM Branik), Urška Igličar (Calcit Volleyball), Darja Eržen (Formula Formis);

Prosti igralki: Maja Pahor (Calcit Volleyball), Veronika Mikl (Kema Puconci)

Ne spreglejte