SiolNET. Sportal Odbojka
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ženska odbojkarska reprezentanca po vstopnico stare celine januarja

Zelena luč predlogu OZS, Slovenke po EP prihodnje leto

0,13

termometer

Lana Ščuka
Slovenke bodo vstopnico za evropsko prvenstvo lovile januarja namesto avgusta. Foto: Aleš Oblak

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 ne bo igrala avgusta, saj je Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) na predlog Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) ter ob podpori Češke in BiH tekmovanje prestavila na januar, so sporočili iz OZS.

Tine Urnaut Sportal Kje bodo kariero nadaljevali srebrni junaki?

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bi se morala letos poleti v kvalifikacijah boriti še za tretjo uvrstitev na prvenstvo stare celine. Dolgo je kazalo, da bo CEV kvalifikacije uspelo izpeljati avgusta, a nazadnje se je evropska zveza odločila, da tekmovanje prestavi na januar.

Proti le Latvija

Predlog o prestavitvi je podala Odbojkarske zveze Slovenije, ob poslabšanju razmer v zvezi s pandemijo novega koronavirusa v praktično vseh evropskih državah sta ga podprli tudi Češka ter Bosna in Hercegovina, proti spremembi termina je bila le Latvija.

Glede na format tekmovanja, po katerem bi odbojkarice prvi turnir odigrale v Latviji, drugega pa v BiH, bi morala namreč celotna slovenska izbrana vrsta po vrnitvi iz Zenice za dva tedna v karanteno. Za klube, ki bodo tekme slovenskega prvenstva začeli že 19. septembra, bi to pomenilo, da odbojkarice ne bi bile na voljo za ključni del priprav pred sezono, prav tako pa bi reprezentantke, ki si kruh služijo v tujini, lahko dobile prepoved nastopanja za izbrano vrsto.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca 2019 Sportal Odbojkarji še naprej 12., dekleta na 30. mestu

"Na OZS že vseskozi poudarjamo, da je zdravje odbojkaric in odbojkarjev na prvem mestu, in zato nismo oklevali, ko smo na CEV podali predlog, da kvalifikacije odigramo januarja." "Na OZS že vseskozi poudarjamo, da je zdravje odbojkaric in odbojkarjev na prvem mestu, in zato nismo oklevali, ko smo na CEV podali predlog, da kvalifikacije odigramo januarja." Foto: Vid Ponikvar Vse preostale skupine prestavili že pred časom

"Dogovori z evropsko zvezo so vseskozi potekali, ves čas smo spremljali stanje in vse je kazalo na to, da bomo kvalifikacije v avgustu lahko odigrali. Načrtovali smo tudi že začetek priprav, ki je bil predviden 9. julija, nato pa se je stanje najprej močno poslabšalo v BiH, ki je pristala na rdečem seznamu, vse več okužb je bilo tudi pri nas in na Češkem. Na OZS že vseskozi poudarjamo, da je zdravje odbojkaric in odbojkarjev na prvem mestu, in zato nismo oklevali, ko smo na CEV podali predlog, da kvalifikacije odigramo januarja. Ob tem je bila skupina F, v kateri bi nastopala Slovenija, pravzaprav edina, ki bi tekme igrala avgusta. V vseh preostalih skupinah so se namreč za prestavitev na januar dogovorili že pred nami," je v sporočilu za javnost pojasnil generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Po vstopnico za EP med 7. in 17. januarjem

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021, ki bo potekalo v Srbiji, Bolgariji, Romuniji in na Hrvaškem, bodo med 7. in 17. januarjem prihodnje leto. 

Preberite še:

Gregor Ropret Sportal Kubanec ne bo oblekel dresa ACH, prihaja reprezentant

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin